ForumAilem
  SohbetYaz

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29-06-25, 07:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Matcha çılgınlığı


Hollywood Bulvarı'nda kafesi olan Zach Mangan, menüsünde bulunan 25 çeşit matchadan dördü hariç hepsinin tükendiğini söyledi. Mangan, "Derin çimen aroması, yeşil rengi ve canlandırıcı etkisiyle matcha çayının popülaritesi patlama yaptı" dedi. Bu Japon çayına büyük ilgi, YouTube'da 600 binden fazla abonesi olan ve kendi matcha ürünleri markasını kuran Andie Ella gibi fenomenler tarafından körüklendi. Ancak

Japon üreticiler artan matcha talebini karşılamakta zorlanıyor. Japonya'daki çay çiftliklerinin azaldığını belirten uzmanlar, çiftçilerin yaşlandığını ve yerine yenilerini bulmanın zorlaştığını kaydetti.

'Artık sipariş alamıyorum'

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun kuzeybatısındaki Sayama'da ailesinin çay işletmesini yöneten 15'inci nesil olan Masahiro Okutomi, yoğun matcha talebiyle boğuşuyor. Okutomi matcha üretiminin çok zor olduğunu anlattı: "Web sitemize artık matcha siparişi almayacağımızı yazmak zorunda kaldım. Tozun üretimi yoğun bir işlemdir. Tencha adı verilen yapraklar, hasattan önce birkaç hafta gölgede tutularak tat ve besin değerleri yoğunlaştırılır. Daha sonra kurutulur ve incecik öğütülür. Matcha'yı düzgünyapmak için yıllarca eğitim almak gerekir. Bu, ekipman, emek ve yatırım gerektiren uzun vadeli bir çabadır. Dünyanın match'aya ilgi göstermesinden mutluluk duyuyoruz. Ancak artık yetişemiyoruz."


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık