SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 18-05-15, 09:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Türk F-16'lar Suriyeli 'Muhacir'i Düşürmüş


Türk F-16'lar Suriyeli 'Muhacir'i Düşürmüş


Hatay'da Türkiye hava sahasını ihlal ettiği için Türk F-16'ların düşürdüğü Suriye Ordusu'na ait hava aracının İran üretimi Mohajer-4 İHA olduğu tespit edildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Önceki gün düşürülen Suriye Ordusu'na ait hava aracının İran üretimi Mohajer-4 (Muhacir, yani göçmen) adlı İnsansız Hava Aracı olduğu ortaya çıktı.

Genelkurmay tarafından da 'hava aracı' olarak tanımlanan Suriye İHA'sı tespit edildiğinde önce uyarıldı. Geri dönmeyince Adana'dan kalkan iki Türk F-16 savaş uçağı bölgeye yönlendirildi.

Mohajer-4'ü 14.04'te yakalayan F-16'lar, kızılötesi yol göstericiye sahip havadan havaya atılan iki adet AIM-9 Sidewinder füzesiyle vurdu. Türkiye sınırından 7 mil içeriye girip yaklaşık 5 dakika uçan İHA, vurulduktan sonra sınırın Suriye tarafına düştü.

3 TİP İHA'LARI VAR

Edinilen bilgiye göre Suriye Ordusu'nun elinde 3 tip İHA bulunuyor. Bu İHA'ların hepsinin üreticisi İran. Katapulttan atılan kısa-orta menzilli Ababil (Ebabil) saldırı amaçlı kullanılıyor. Suriye'deki iç savaş başladığından beri ise yine İran tarafından yapılan Mohajer 4 ve Yasir adlı İHA'lar keşif amaçlı olarak 2012 ve 2013'ten beri kullanılıyor. Düşen hava aracının fotoğraflarını inceleyen uzmanlar aracın kompozit malzemeden imal edilmiş Mohajer-4 adlı İHA olduğunu tahmin ediyor.

BU ÜÇÜNCÜ

Daha önce 'Angajman kuralları'nı yeniden belirleyerek Suriye'den gelecek her türlü askeri unsuru tehdit sayıp şartlar oluşması halinde de tereddüt etmeden uygulayacağını açıklayan Türkiye, 16 Eylül 2013'te M-17 helikopteri ve 23 Mart 2014'te de MIG-23 savaş uçağı olmak üzere Suriye'nin sınırını ihlal eden 2 hava aracını vurarak düşürmüştü. Önceki gün de yine Hatay üzerinden sınırı ihlal eden Suriye'ye ait hava aracını F-16'larla vurarak angajman kurallarının tereddüt edilmeden kesinlikle uygulanacağını bir kez daha gösterdi.

15 BİN FEET'TE 7 SAAT UÇUYOR

15 bin feet'te (4bin 572 mt), 7 saat havada kalabilen Mohajer-4'ün 'Hodhod A/100' (Hüdhüd) ve Shahin (Şahin) adlı iki alt versiyonu bulunuyor. Farsça İHA'nın karşılığı olan 'Pahpad' kelimesiyle anılan Mohajer-4, modeline göre 85-174 kg ağırlığa ve 5.3 metre kanat açıklığına sahip, boyu 3.64 metre. Ortalama 100 kilometre haberleşme menzili var. Bu İHA'ları İran ve Suriye dışında Venezuela, Sudan ve Lübnan Hizbullah'ı kullanıyor. (Kaynak: Vatan)

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla

Etiketler
dusurmus, f16lar, muhaciri, suriyeli, turk



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık