ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 26-05-25, 13:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Hamas: Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya baskını Aksa'yı Yahudileştirme girişimidir


Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Fanatik Bakan Ben-Gvir'in, kalabalık fanatik Yahudi gruplarıyla birlikte Mescid-i Aksa'ya açıkça girmesi ve burada kışkırtıcı Talmudik ayinler gerçekleştirmesi, hem mescidin kutsiyetine hem İslam ümmetine yönelik açık bir saldırıdır." ifadeleri kullanıldı.Açıklamada, Mescid-i Aksa'ya yönelik artan ihlallere dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Son olarak Harem-i Şerif'te secde etme ve kurban kesme girişimleriyle kendini gösteren bu provokasyonlara karşı Filistin halkı Mescid-i Aksa'yı savunmaya devam edecektir. Mescidi bölme veya Yahudileştirme planlarının uygulanmasına asla izin verilmeyecektir."

Kudüs İslam Vakıflar İdaresi, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in, İsrailli yetkililer ve 1400'den fazla fanatik Yahudi'yle işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini açıklamıştı.

Ben-Gvir de sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, çok sayıda Yahudi'nin, İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal ettiği gün dolayısıyla Mescid-i Aksa baskınına katıldığını, burada dua ettiklerini belirtmişti.

İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı 1967'de işgal etmesi nedeniyle her yıl on binlerce fanatik İsrailli, ırkçı ve provokatif sloganlar atarak işgal altındaki Doğu Kudüs'ün sembolik mekanı Eski Şehir'in Filistinlilerin yoğun olarak kullandığı Şam Kapısı'ndan geçerek yürüyüş gerçekleştiriyor.

İsrail polisi, bu yürüyüş öncesinde Doğu Kudüs'te birçok noktada konuşlanarak ve demir bariyerler koyarak Filistinlilerin bu bölgelere geçişini engelliyor.

Fanatik İsrailliler geçen yıllarda düzenlenen söz konusu yürüyüşlerde Filistinlilere, basın mensuplarına, Filistinlilerin Eski Şehir bölgesindeki mülklerine saldırmıştı.

Covid-19 kabusu geri döndü! ABD'de her hafta 300'den fazla kişi hayatını kaybediyor'IRKÇILIKTAN" HÜKÜM GİYDİ'

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun 2022 sonunda göreve gelen kabinesinde aşırı sağcı isimler üst düzey görevlere getirilmişti.

Geçmişte nefret söylemi nedeniyle 50'den fazla iddianame hazırlanan ve bir kez "ırkçılıktan" hüküm giyen sabıkalı Ben-Gvir, aşırı sağcı Yahudi Gücü partisiyle İsrail'de kolluk kuvvetlerinden sorumlu Ulusal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilmişti.

Ben-Gvir, Bakanlık görevine gelmesinin ardından uluslararası camiadan gelen tepkilere rağmen defalarca Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Son Dakika! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, kritik temaslar için Moskova'da
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık