ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21 - 04 - 2025, 07:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Netanyahu: Başka seçenek yok


Netanyahu ülkesinin Gazze'de savaşmaya devam etmekten başka "seçeneği olmadığını" iddia ederken, Gazze'deki savaşın ancak üç hedefin gerçekleşmesi halinde sona ereceğini de sözlerine ekledi: Hamas'ın yok edilmesi, tüm rehinelerin serbest bırakılması ve bölgenin gelecekte İsrail için bir tehdit oluşturmamasının sağlanması.

Ateşkes çağrılarını eleştiren Netanyahu, bu çağrıları "teslimiyet çağrıları" olarak nitelendirirken, "Bu çağrılara kulak vermiş olsaydık, Refah'a giremez, Philadelphi Koridoru'nun kontrolünü ele geçiremez, Hizbullah'a yönelik saldırıyı gerçekleştiremez, Hamas liderlerini etkisiz hale getiremez, Suriye'de Esad rejiminin çöküşü için gereken ortamı oluşturamaz ve İran'a ağır darbe vuramazdık. İsrail hala varoluşsal bir tehdit altında yaşamaya devam ederdi" diye konuştu.

Öte yandan İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerine gece saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların olduğu 29 kişi hayatını kaybetti.



'İran nükleer silah sahibi olmayacak'

Netanyahu, kamuoyu ve muhalefetin kendisine yönelttiği İran'a karşı "korkak olduğu" eleştirilerine cevaben, "Geçmişte İran'ın nükleer programına zarar vermek ve onu geciktirmek için attığım adımlara karşı çıkanların eleştirilerini dinlemek eğlenceli. Bu adımlar atılmasaydı İran 10 yıl önce nükleer silaha sahip olabilirdi" dedi. Netanyahu, İran'a saldırmak ve bu ülkenin "nükleer silah elde etmesini engellemekte" kararlı olduklarını vurguladı. İsrail'de muhalefetten İran'ın nükleer tesislerine saldırılması gerektiği mesajları gelmişti.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık