SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 27-08-26, 21:20   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İsrail Büyükelçiliği'nden Güney Kıbrıs itirafı: 20 bin İsrailli burayı evi gibi görüyor


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]İsraillilerin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki varlığı giderek artarken, bölgede yaşayan İsraillilerin sayısına ilişkin dikkat çeken bir rakam paylaşıldı. İsrail’in Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki Büyükelçiliği’nden Phileleftheros gazetesinin dijital haber portalı Philenews’e yapılan açıklamada, "Yaklaşık 15-20 bin İsrailli halihazırda Kıbrıs’ı evi (Rum kesimini) olarak görüyor" ifadeleri kullanıldı. Büyükelçilik, bu sayının yıllar içerisinde önemli ölçüde yükseldiğini belirterek, Güney Kıbrıs’ın İsrailliler açısından cazip hale gelmesinde coğrafi yakınlığın ve İsrail-Rum yönetimi arasındaki ilişkilerin etkili olduğunu bildirdi.

İlginizi Çekebilir SADECE NÜFUS DEĞİL, EKONOMİK VARLIK DA BÜYÜYOR

Büyükelçilik açıklamasında, İsrailli şirketlerin Rum kesimini yalnızca bir pazar olarak değil, uluslararası faaliyetlerini yürütebilecekleri bir merkez olarak değerlendirmeye başladıkları da belirtildi. Tarım ve su teknolojilerinin yanı sıra enerji depolama, yapay zeka ve siber güvenlik alanlarının İsrail-GKRY hattında iş birliğinin genişletilmesi planlanan alanlar arasında yer aldığı ifade edildi.

İsrail Büyükelçiliği’nin verilere göre; İsrail ile GKRY arasındaki ticaret hacmi 2025 yılında 600 milyon euroyu aşarken, İsrail aynı yıl Güney Kıbrıs’ın en büyük ikinci turizm pazarı oldu. İsrail’den gelen ziyaretçiler toplam turist girişlerinin yüzde 13’ünü oluşturdu.

İmamoğlu davasında 71. duruşma! 'Kameraların bantlanması benim talimatımla olmadı' RESMİ RAKAM GERÇEK SAYININ ALTINDA OLABİLİR

Açıklamada dikkat çeken bir diğer nokta ise gerçek İsrailli nüfusunun resmi kayıtlarda tam olarak görülmeyebileceği oldu. Güney Kıbrıs’ta yaşayan bazı İsraillilerin aynı zamanda Avrupa Birliği ülkelerinden pasaport taşıması nedeniyle resmi istatistiklerde İsrail vatandaşı olarak kaydedilmeyebileceği belirtildi. Bu durum, 15-20 bin olarak açıklanan İsrailli nüfusunun sahadaki toplam İsrail bağlantılı yerleşimi tam olarak yansıtmayabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

'Alihan Kuriş suç örgütü' soruşturması! Bakan Gürlek: İdris Naim Şahin'in söyledikleri ile deliller tutmuyor YÜKSEK GELİRLİ İSRAİLLİLER ÜLKEDEN AYRILIYOR

Tel Aviv Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre; yaklaşık 49 bin İsrailli, 2023 ve 2024 yıllarında ülkeden bir yıldan uzun süreliğine ayrıldı.

İsrail Vergi Dairesi’nin araştırması ise ülkeden ayrılanların profiline dikkat çekti. Varlıklı İsrailliler arasındaki göç oranının 2023 ve 2024 yıllarında rekor seviyelere ulaştığı, doktorların, mühendislerin ve yüksek gelirli çalışanların göç edenler içerisinde önemli yer tuttuğu belirtildi. Ortaya çıkan tablo, İsrail’den yaşanan dış göçle eş zamanlı olarak Güney Kıbrıs’taki İsrailli nüfusun, sermayenin ve kurumsal yapılanmanın büyüdüğünü gösterirken, Rum kesiminde dahi İsrail varlığının yatırım ve turizm sınırlarını aşarak kalıcı yerleşime dönüşüp dönüşmediği tartışmasını büyütüyor.

Yeni Nesil Seyir Füzesi ÇAKIR'dan tam isabet: İlk kez karadan ateşlendi RUMLAR DA "KALICI YERLEŞİM" TARTIŞMASINI BAŞLATMIŞTI

Yunanistan merkezli ve Güney Kıbrıs’ta da yayımlanan Kathimerini gazetesinde daha önce yayımlanan "İsrail varlığının giderek artan etkisi" başlıklı makalede, İsraillilerin Güney Kıbrıs’a yerleşiminin kalıcı bir nitelik kazanabileceğine dikkat çekilmişti. Makalede, İsraillilerin ihtiyaçlarına yönelik okulların, ibadet yerlerinin, işletmelerin ve altyapıların kurulmasının, İsrail varlığının yalnızca turizm ve yatırımdan ibaret olmadığı; "yerleşim ve daha büyük kalıcılık" görüntüsü oluşturduğu savunulmuştu.

Hesap bozuldu! İsrail basını YPG'nin kararını 'Türkiye, büyük bir zafer kazandı' başlığıyla duyurdu
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık