ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Haziran.2016   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Mide Gazına Ne İyi Gelir?


Mide gazı aslında çok ciddi bir sağlık sorunu olmasa da kişiye oldukça zor anlar yaşatabilir. Mide gazı daha çok ishal ya da kabızlık ile alakalı olarak gelişebilir. Gaz bağırsaklarda biriktiğinde şiddetli ağrıya yol açabilir. Diğer tüm sağlık problemlerinde olduğu gibi mide gazı da bazı belirtiler ile beraber ortaya çıkabilir. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir;
Kramp tarzı ağrı
Keskin bir ağrısı
Karında şişme ve ağrı
Karında düğümlenmiş gibi bir şey oluştuğu duygusu
Mide gazı bu belirtiler ile beraber uzun süre karın ağrısı, kanlı dışkı, kilo kaybı, dışkının renginde farklılık, devam eden mide bulantısı ve şiddetli göğüs ağrısı ile beraber gerçekleşiyorsa mutlaka önce doktora başvurulmalı ve gerekli araştırmaların yapılması gerekir. Çünkü mide gazı bazı gıdalara karşı hassasiyetten oluşabileceği gibi ciddi bir sağlık sorunu nedeniyle de ortaya çıkabilir.


Mide Gazına Ne İyi Gelir?

Mide gazıara ara gerçekleşiyor, kısa sürüyor ve ciddi ağrılara yol açmıyorsa her hangi bir hastalığa bağlı olarak gelişmiyor olabilir. Mide gazının altında yatan her hangi bir rahatsızlık söz konusu değilse evde basit yöntemler ile kontrol altına alınabilir.

Beslenme: Beslenme listesinde yer verilen birçok besin mide gazına yol açabilir. Örneğin brokoli, fasulye, karnabahar gibi besinlerin gaz yapıcı özelliği vardır. Bu tür besinler beslenme listesinden çıkartıldığında sorun çözülmüş olabilir.

Zencefil: Sağlık için şifa dağıtan zencefil mide gazına karşıda iyi gelir. Sindirim sisteminde oluşan şişlikler zencefil ile giderilebilir. Zencefil çay şeklinde hazırlanarak gaz ve şişkinliğe karşı kullanıldığında oldukça faydalı olur.


Kakule: Kakule birçok ülkede yeşil çay ile harmanlanarak mide gazı için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kakule tek başına da çay olarak hazırlanıp düzenli tüketildiğinde mide gazına karşı iyi gelir.

Nane: Nane özelliklegaz ve şişkinliğe karşı iyi geldiği bilinen bir bitkidir. Çay şeklinde hazırlanarak mide gazı için kullanıldığında probleme karşı mükemmel bir rahatlama sağlar.

Papatya: Papatya çayı hazırlanarak sindirim problemlerine karşı kullanılabilir. Papatya A, C, E ve K vitaminleri bakımından iyi bir kaynaktır. Ayrıca antioksidan ve flavonoidler bakımından da zengindir. Papatya çayı kullanılmadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır.

Yoğurt: Yoğurt vücutta faydalı olan bakterilerin sayısını arttırıcı etkiye sahiptir. Bu özelliği ile mide gazına karşı da iyi gelir. Özellikle gece yatmadan önce bir kâse yoğurt tüketildiğinde sindirim sisteminin rahatlamasını sağlar.


Rezene Tohumları: Düzenli olarak yemeklerden sonra rezene çiğnendiğinde hem ağız kokusu hem de mide gazı şikâyeti giderilebilir.

Mide Gazı Nedenleri Nelerdir?
Hava yutmak
Hızlı yemek yemek
Yapay gıdalar
Düzensiz beslenme
Mide gazına neden olabilecek farklı hastalıklar olarak sıralanabilir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ülsere Ne İyi Gelir? hergele Diğer 0 12.Haziran.2016 03:03
Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? LeyNa Ağız - Diş Sağlığı 0 22.Şubat.2016 18:37
Greyfurt Neye iyi gelir? LaL Şifalı Bitkiler 0 10.Eylül.2015 02:16
Vişne Nelere İyi Gelir? Sare Bitkiler Alemi 0 29.Temmuz.2014 16:13
Reflü Sadece Bir Mide Hastalığı Değildir aSpeNDos Diğer 0 27.Haziran.2014 00:50