ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13 - 09 - 2015, 21:24   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İsveç Mutfağı - Saffronbuns "Safranlı Ekmekler"


1 kg. un
50 gr. taze ekmek mayası
150 gr. tereyağı
1/2 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı safran
1/2 su bardağı kuş üzümü
1 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
Küçük bir tencerede sütü ısıtın. Tereyağını içine atın ve erimeye bırakın. Mayayı çatalla hafifçe ezin üzerine bir parça ılık su koyarak bir kenara bırakın. 10-15 dakika sonra maya kabarınca içine tereyağlı sütü ilave edin. Biraz karıştırıp şekeri tuzu üzümleri ve safranı ekleyin tekrar karıştırın. Karışım homojen bir hal alınca içine bir seferde unu atın ve birlikte önce kaşıkla karıştırın sonra elle yoğurun. Üstünü temiz bir mutfak bezi ile örterek bir kenara 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ekmek hamurunuz kabarınca hamurdan iri parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayarak kalın şeritler haline getirin ve iki şeridi örgü gibi birleştirerek yağlanmış tepsiye biraz aralıklı olarak dizin. Arzu ederseniz Saffronbun'lara kendi istediğiniz şekilleri verebilirsiniz.
Bu şekilde tüm hamurdan küçük safranlı ekmeklerinizi elde ettikten sonra tepsinin üzerini temiz bir mutfak bezi ile kapatarak yine hemen hemen 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Daha sonra bir yumurtayı çırpın küçük ekmeklerinizin üzerine bir yağlama fırçası yardımı ile sürün. Birkaç kuş üzümünü tekrar ekmeklerinizin üzerine elinizle batırın.
Önceden sıcak olarak 200 derecede kızdırılmış fırında 8-9 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarınca bir tabağa alarak çay saatinizde yanında reçelle servis yapın
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık