![]() |
![]() |
![]() | #1 |
Çevrimiçi ![]() ![]() ![]() ![]() | Peynirli Enginar Dolması ![]() Malzemeler (2 kişilik) 4 adet küçük konserve enginar Dereotu 1 demet maydanoz 100 gr karides veya kıyılmış pastırma 1 çorba kaşığı margarin 100 gr taze kaşar Toz, kırmızıbiber Hazırlanışı Enginarları kaynamakta olan suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kenarlarına fırça ile margarin sürün. Maydanozu kıyın. Enginarları kıyılmış maydanozun içinde yuvarlayarak kenarlarını bulayın. Altı yağlanmış fırın kabının içine oturtun. Karidesleri enginar çanaklarının içine bölüştürün. Her bir enginara bir çay kaşığı margarin koyun. Deretonu temizleyin kıyın. Karideslerin üzerine dereotu ve rendelenmiş peyniri yerleştirin. Biraz kırmızıbiber serpip, önceden 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. |
![]() |
![]() |
Etiketler |
dolmasi, enginar, peynirli |
| |