ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22 - 06 - 2015, 13:47   #1 (permalink)
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Türk spor basınının voleybola yaklaşımı




1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) mücadele eden Kadın Milli Voleybol Takımı'nın kadrosundaki Neriman Özsoy, Naz Aydemir Akyol ve Çağla Akın, Rusya ile 23 Haziran Salı günü oynayacakları çeyrek final maçı hakkında temkinli konuştu.

İlk kez düzenlenen Avrupa Oyunları'nda A Grubu'nu lider tamamlayarak çeyrek finalde Rusya ile eşleşen "Filenin Sultanları"nın kadrosundaki deneyimli isimler Neriman Özsoy ve Naz Aydemir Akyol ile takımın yeni yüzlerinden Çağla Akın, Bakü 2015 ve kadınlar voleybolunun Türkiye'deki yeri konusunda açıklamalarda bulundu.

İtalya'nın Imoco Volley Conegliano takımında geçirdiği sezonun ardından Eczacıbaşı VitrA ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Neriman Özsoy, Bakü 2015'e katılan kadınlar voleybol takımlarındaki genç oyuncuların kapasitelerini arttırmasıyla sahadaki voleybolun kalitesinin de yükseldiğini belirterek, "Burada eksikleri bulunan takımlar var. Rusya da bunlardan biri ama yine de dünyada bir ekol olan ve çok fazla oyuncu çıkartan bir ülke. Her takım iyi voleybol oynamaya, kaliteli maçlar çıkarmaya çalışıyor. Biz de ev sahibi Azerbaycan karşısında çok güzel bir mücadele verdik" diye konuştu.

Öncelikli hedeflerinin iyi voleybol sergileyebilmek olduğunu aktaran milli smaçör, "Gruptan çıkma hedefimizi, grubu lider bitirerek gerçekleştirdik. Sonrası için de maç maç ilerleyerek finale kadar çıkmak istiyoruz. Şu an için kürsüyü düşünmek mümkün değil. Çünkü Rusya'yı geçemediniz mi kürsü hayal olur" dedi.

Naz Aydemir Akyol ise oyunlara, kimi takımların tam kadro kimilerinin ise eksik geldiğini dile getirerek, "Açıkçası bir Avrupa şampiyonası düzeyinde değil. Bizim eksiklerimiz var, Sırbistan tam kadro değil ancak Hollanda, Polonya ve Azerbaycan tam kadro. Baktığınızda zor bir gruptayız ama çok rahat biçimde lider olarak çıktık" yorumunu yaptı.



Türkiye liginde Vakıfbank forması giyen milli pasör, milli takımın Bakü 2015'teki hedefi ve çeyrek final maçı hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Oyunlara öncelikle madalya almak için geldik. Adım adım ilerleyelim diye konuştuk. Bu yüzden her maç bizim için yeni bir hedef. Şimdi önümüzde Rusya var. Bu maç, bizim açımızdan turnuvadaki en önemli karşılaşma. Çünkü kazanırsak ilk 4'teyiz, kaybedersek galibiyetlerimizin hiçbir önemi kalmayacak. Önce Rusya maçını kazanıp sonrasında neler olacağına bakalım."

Takımın en genç üyesi 20 yaşındaki Çağla Akın ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yıldız ve gençler yaş gruplarında milli formayı giydim ancak A milli seviyesinde ilk ciddi turnuvam. Verilen fırsatları, elimden geldiğince en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Avrupa voleybolunun zorlu olduğunu söyleyebiliriz, burası da öyle. Diğerlerine göre yeni bir araya gelmiş takımız ama çok çabuk uyum sağladık. Güzel voleybol oynadığımız için 1. Avrupa Oyunları bizim açımızdan güzel geçiyor. Rusya, voleybol dendiğinde akla gelen ülkelerden biri. Elimizden geleni yapacağız. İnşallah bu maçta da oyunumuzun üzerine katarak Rusya'yı yeneceğiz"

Türk spor basınının voleybola yaklaşımı

Kariyerinde Rusya'nın Uralochka, İtalya'nın Despar Perugia ve Polonya'nın Atom Trefl kulüplerinin de formasını giyen Neriman Özsoy, Türk voleybolunun güzel seneler geçirdiğini hatırlatarak, "Özellikle kulüp düzeyinde, sponsorların yaptığı yatırımla beraber dünya çapında yıldız oyuncuların Türkiye'ye gelmesi, antrenmanlarda Türk voleybolculara kazandırdıkları motivasyon ve bu sayede oyuncularımızın teknik açıdan eksikliklerini gidermesi, milli takıma da yansıyor. Antrenör değişikliğiyle güzel bir enerji yakaladığımızı düşünüyorum. İnşallah milli takım için çok daha güzel günler göreceğiz. Önceliğimiz Türkiye ve Türk bayrağı" şeklinde konuştu.

"Yükselen bir branş olarak voleybolun basında daha fazla yer almasını tercih ederiz" diyen Neriman Özsoy, bunun, ülkenin spora bakışıyla doğru orantılı olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Polonya'dan örnek vermek gerekirse orada birinci spor voleybol. Bir gazeteyi açtığınızda önce futbolu değil voleybolu görürsünüz. En az futbol kadar popüler olmak için özellikle bizden sonraki jenerasyon, daha başarılı olmaya çalışacak. Bu bizim elimizde. Ne kadar çok seyirciniz varsa o kadar popülerleşiyorsunuz. Oynadığım İtalyan, Polonya ve Rus kulüplerinin maçlarında, salonda büyük bir eğlence var. Önemli olan seyirciyi sahaya taşıyabilmek. Bunlar organizasyonla kapatılabilecek şeyler."

Basının voleybola, futbol kadar yer ayırmamasının başarılarını hafifletmeyeceğini savunan Naz Aydemir Akyol, "Medyada yer almak için değil kendimiz, ülkemiz ve takımlarımızın başarısı için çabalıyoruz. Emeğimizin karşılığını almak için gayret gösteriyoruz. Basın buna değer verip sayfalarında veya ekranlarında paylaşırsa mutlu oluyoruz. Fakat paylaşılmazsa da bu bizim başarımızı aşağı çeken bir şey değil. Boynumda altın madalya olduktan sonra gerisini pek de umursamıyorum" diye konuştu.

Vakıfbanklı pasör Çağla Akın da voleybol haberlerinin, eskiye göre daha fazla duyurulduğunu hatırlatarak, "İnsanların daha fazla bilgilendirilmesini, başarıların gösterilip teşvik edici haberlerin yapılmasını isteriz. Bu da zamanla olacak. Başarılarımızın üstüne yenilerini kattıkça daha fazla yer bulabileceğimizi düşünüyorum. Maçlardaki seyirci sayısının daha fazla olmasını isteriz ama derbi maçlar haricinde pek de öyle olmuyor. Tabii ki memnun değiliz, her maçın dolu tribünlere karşı oynanmasını isteriz" ifadelerine yer verdi.

http://www.trtspor.com.tr/haber/vole...imi-98960.html
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fenerbahçe Spor Kulübü Amblem aSpeNDos Fenerbahçe 0 15 - 06 - 2015 10:47
Spor Yapmanın En Eğlenceli Hali Alya Okul Öncesi Eğitimi 0 14 - 05 - 2015 12:01
Atatürk'ün Spor Konusunda Söylediği Sözleri Alya Mustafa Kemal Atatürk 0 11 - 05 - 2015 14:56