ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.Haziran.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Evinizi Daha Geniş Gösterecek Öneriler


Küçük alana sahip evinizi kullanışlı tasarım ve mobilya seçenekleriyle daha geniş hale getirebilirsiniz.

Modern hayat ev atayanları ister istemez daha küçük metrekareli evlere doğru itiyor. Pahalı emlak fiyatları bir yana, artık yeni yapılan binalar da, eski zamanlardaki gibi, kalabalık aileleri barındıracak kadar geniş inşa edilmiyor. İş dekorasyona geldiğinde, elinizdeki alanı en iyi nasıl kullanacağınız konusunda birkaç ipucuna sahip olmak, şimdilerde daha da büyük önem taşıyor.
Siz de küçük bir evi en rahat nasıl düzenleyeceğinize dair denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmış bu küçük ev çözümlerini uygulayabilirsiniz...
- Küçük bir daire için eşya satın alırken, mekana göre ölçeklendirerek, standart ölçülere göre daha küçük ebatta üretilmiş mobilyalar satın alabilirsiniz. Büyük eşyalar evde sıkışık ve kalabalık bir görüntü yaratabilir.
- Evi her daim temiz ve derli toplu tutarak dağınık ve dar görünümü engelleyebilirsiniz. Dağınıklık geniş bir odayı bile dar gösterir.
- Küçük bir evin en büyük zorluklarından biri de kitap, giysi, elektronik alet gibi küçük parçalı eşyalar için yer açmaktır. Dolap, konsol, masa gibi yer kaplayacak mobilyalar yerine, yerden tavana veya duvardan duvara kurulacak raflardan, gömme veya modüler tarzdaki mobilyalardan yararlanmayı düşünebilirsiniz.
- Eve alacağınız her eşyanın, çok amaçlı olan modelini almaya bakın. Sandıklı kanepe, bazalı yatak, sehpa olarak da kullanılan puf gibi size saklama yeri açacak ya da farklı şekillerde kullanarak yer kazanabileceğiniz modelleri araştırın.



- Ayaklı mobilyalar küçük bir odayı daha ferah daha havadar gösterir. Doğrudan zemine oturan mobilya daha ağır durur.
- Duvarlardan faydalanmak için, raf ya da dolap benzeri düzenlemelerde duvara asılan veya tavana kadar olan modeller arasından bir seçim yapın. Odanın zeminini ne kadar az doldurursanız o kadar rahat edersiniz.
- Küçük evlerde renklerden korkmayın. Açık renkler, bir odayı daha geniş gösterir ama doğru renkler bir araya geldiğinde koyu kahverengi bir duvar da pekala ilginç ve geniş bir oda görüntüsü yaratmanızı sağlayabilir. Bu noktada önemli olan evin ne kadar ışık aldığıdır. Ev, az ışık alıyorsa açık renk kullanmakta fayda var.



- Aynı anda evin her eşyasını alıp yerleştirmeye çalışmayın. En çok ihtiyacınız olan, yatak, kanepe gibi ana parçalardan başlayın. Sonrasında neye ihtiyacınız var ve bu ihtiyaçlar için ne kadar yer ayırabiliyorsunuz, yaşayarak görürseniz daha doğru seçimler yapabilirsiniz.
- İhtiyaçlarınızı doğru değerlendirin. Olmayan kitaplarınız için büyük bir kütüphane ya da yılda iki kere kurulacak bir sofra için büyük bir yemek masasını eve sığdırmaya çalışmayın. İhtiyacınız olduğundan emin olmadan hiçbir eşya satın almayın. Evin temel parçaları yerleşene kadar bekleyin. Herhangi bir parçayı alıp da kullanmamak küçük bir evde size büyük bir dert olabilir.
- Mobilya rengine karar verirken zemin ya da duvarlarla benzer renkte eşyalar seçerek görsel olarak mekanın daha geniş algılanmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin beyaz duvar önündeki beyaz bir kanepe birbiriyle karışır ve kanepe mekanı küçültmemiş olur.
- Evde kullanılmayan eşyaları saklama, atamama, biriktirme gibi bir huyunuz varsa hemen bunu değiştirmeye bakın. Kullanılmayan, eski, sevmediğiniz, hantal görünümlü mobilya ya da aksesuarları ihtiyacı olanlara verebilir ya da eskici veya ikinci el mağazalarına satarak değerlendirebilirsiniz.



- ‘Misafir gelirse‘ diye başlayan bir cümleyle ev düzenlemeye kalkmayın. Kendiniz için aldığınız kanepe, sandalye, puf gibi eşyalarla misafir için her zaman yer açılabilir. Evinizi düzenlerken sadece sevdiğiniz ve ihtiyacınız olan ürünlere yer verin. Lazım olursa, biri gelirse gibi olasılıkları hesaplamaya çalışmayın.
- Açılır kapanır yemek masası küçük bir yemek odasında daha kullanışlı olur.
- Açık renk mobilya ve duvarlar ile koyu renkli zemin kullanmak mekanı daha geniş gösterir.
- Aksesuar olarak büyük bir tablo asmaktan çekinmeyin. Bol bol ayna ve aydınlatma ürünü de kullanabilirsiniz.


  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelik Şansını Artıracak Öneriler Queen Warrior Gebelik 0 11.Temmuz.2015 18:15
Kadınlar Neden Daha Çok Konuşur..? Esra Kadın Dünyası 0 11.Temmuz.2015 00:47
Daha Pahalı Evlilik Yüzüğü Daha Çok Boşanma Demek Alya Kadın Dünyası 0 16.Haziran.2015 19:04
Yeteri Kadar Su İçemeyenlere Pratik Öneriler aSpeNDos Serbest Kürsü 0 29.Haziran.2014 16:55