06 - 07 - 2014, 22:41 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Kerevizli mantı çorbası
MALZEMELER
150 gr. mantı 2 adet kereviz 1 adet havuç 100 gr. Kuşbaşı et 1 çay bardağı tane mısır 1 küçük soğan 2 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un Tuz ÜZERİ İÇİN 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kerevizli Mantı Çorbası Tarifi Soğanları ayıklayıp ince ince kıyın. Kuş başı etle birlikte tencereye alın ve haşlayın. Kereviz ve havucu temizleyip yıkadıktan sonra ete ekleyin. 5-10 dakika sonra mısır ve mantıyı da haşlanan malzemelere ekleyin. Kısık ateşte haşlayın. Ayrı bir kabın içerisinde ilk önce yumurtayı çırpın. Üzerine unu serpiştirin ve çırpmaya devam edin. Ardından yoğurdu ekleyin. Karışıma malzemelerin haşlama suyundan ekleyerek harcı ılıtın. Yavaş yavaş karıştırarak harcı haşlanan malzemelerin suyuna karıştırın. Yemeğin suyu az diye düşünürseniz sıcak su ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeler piştikten sonra ocaktan indirin. Çorbanın üzerine zeytinyağı ve tere yağını kızdırarak dökün. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bal Kabağı Çorbası | Ezqi | Çorbalar | 0 | 24 - 06 - 2015 17:17 |
Ayran çorbası | Sare | Sulu Yemekler | 0 | 30 - 07 - 2014 18:37 |
Sebze Çorbası | Sare | Sulu Yemekler | 0 | 30 - 07 - 2014 18:32 |
Mercimek Çorbası | Sare | Sulu Yemekler | 0 | 30 - 07 - 2014 18:28 |
Yayla çorbası | aShk | Çorbalar | 0 | 06 - 07 - 2014 22:47 |