ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.Ağustos.2022, 16:06   #1 (permalink)
Çevrimdışı
~ www.forumailem.com ~
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

Cnick Parametreleri


Konu: Cnick Parametreleri


Cnick komutları, mIRC üzerinden sunucuda bulunan kullanıcılara belli parametreler kullanarak renk vermek için kullanılır.
Bu parametreler r, a, n, i, o, v, p, y, l, m ve s parametreleridir.
Şimdi bu parametrelerin ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağına bakalım;

Parametresiz: Kanalda belli bir kipe (+, h, o, a, q) sahip olan kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda renk kodu vermek için kullanılır.
Kullanım: /cnick mask renkkodu prefix
Örnek1: /cnick * 4 @ => Kanalda +o kipine sahip olan tüm kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek1: /cnick * 4 %,@ => Kanalda +h ve +o kiplerine sahip olan tüm kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek2: /cnick Xr!*@* 4 % => Kanalda +h kipine sahip olan Xr nickine, nick listesinde ve gönderdiği mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek3: /cnick ????? 4 & => Kanalda +a kipine sahip olan nicki 5 haneli kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.

r: Cnick listesinde ekli olan kullanıcıyı silmek için kullanılır.
Kullanım: /cnick -r mask
Örnek: /cnick -r Xr!*@*

a: Kanalda herhangi bir kipe (+, h, o, a, q) sahip olan kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda renk kodu vermek için kullanılır.
Kullanım: /cnick -a mask renkkodu
Örnek1: /cnick -a * 4 => Kanalda herhangi bir kipe sahip olan tüm kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek2: /cnick -a Xr!*@* 4 => Kanalda herhangi bir kipe sahip olan Xr nickine, nick listesinde ve gönderdiği mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek3: /cnick -a ????? 2 => Kanalda herhangi bir kipe sahip olan nicki 5 haneli kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.

n: Kanalda herhangi bir kipe (+, h, o, a, q) sahip olmayan kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda renk kodu vermek için kullanılır.
Kullanım: /cnick -n mask renkkodu
Örnek1: /cnick -n * 4 => Kanalda herhangi bir kipe sahip olmayan tüm kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek2: /cnick -n Xr!*@* 4 => Kanalda herhangi bir kipe sahip olmayan Xr nickine, nick listesinde ve gönderdiği mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek3: /cnick -n ????? 2 => Kanalda herhangi bir kipe sahip olmayan nicki 5 haneli kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.

i: Kanalda mIRC'in ignore listesinde bulunan kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda renk kodu vermek için kullanılır.
Kullanım: /cnick -i mask renkkodu
Örnek1: /cnick -i * 2 => Kanalda mIRC'in ignore listesinde bulunan tüm kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.
Örnek2: /cnick -i Xr!*@* 2 => Kanalda mIRC'in ignore listesinde bulunan Xr nickine, nick listesinde ve gönderdiği mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.
Örnek3: /cnick -i ????? 2 => Kanalda mIRC'in ignore listesinde bulunan nicki 5 haneli kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.

o: Kanalda mIRC'in op listesinde bulunan kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda renk kodu vermek için kullanılır.
Kullanım: /cnick -o mask renkkodu
Örnek1: /cnick -o * 4 => Kanalda mIRC'in op listesinde bulunan tüm kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek2: /cnick -o Xr!*@* 4 => Kanalda mIRC'in op listesinde bulunan Xr nickine, nick listesinde ve gönderdiği mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek3: /cnick -o ????? 4 => Kanalda mIRC'in op listesinde bulunan nicki 5 haneli kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
-
Aop: mIRC'in op listesine kullanıcı eklemek için kullanılır. Eklenilen kullanıcı, bulunduğumuz herhangi bir kanala girdiğinde bizim tarafımızdan op (@) verilir.
Kullanım: /aop -rw mask #Helpteam sunucuismi
Örnek1: /aop Xr!*@* => Nicki Xr olan kullanıcıya komutu uyguladığımız sunucuda, bulunduğumuz herhangi bir kanala girdiğinde bizim tarafımızdan op (@) verilmesi için kullanılır.
Örnek2: /aop Xr!*@* #Helpteam => Nicki Xr olan kullanıcıya komutu uyguladığımız sunucuda, sadece #Helpteam kanalına girdiğinde bizim tarafımızda op (@) verilmesi için kullanılır.
Örnek3: /aop Xr!*@* Muhabbet.ORG => Nicki Xr olan kullanıcıya sadece Muhabbet.ORG sunucusunda, bulunduğumuz herhangi bir kanala girdiğinde bizim tarafımızdan op (@) verilmesi için kullanılır.
Örnek4: /aop Xr!*@* #Helpteam Muhabbet.ORG => Nicki Xr olan kullanıcıya sadece Muhabbet.ORG sunucusunda, sadece #Helpteam kanalına girdiğinde bizim tarafımızda op (@) verilmesi için kullanılır.
Örnek5: /aop -r Xr!*@* => Nicki Xr olan kullanıcıyı op listesinden silmek için kullanılır.
Örnek6: /aop -w Xr!*@* => Nicki Xr olan kullanıcıya bulunduğumuz tüm sunucularda, bulunduğumuz herhangi bir kanala girdiğinde bizim tarafımızdan op (@) verilmesi için kullanılır.
Örnek7: /aop -w Xr!*@* #Helpteam => Nicki Xr olan kullanıcıya bulunduğumuz tüm sunucularda, sadece #Helpteam kanalına girdiğinde bizim tarafımızda op (@) verilmesi için kullanılır.

v: Kanalda mIRC'in voice listesinde bulunan kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda renk kodu vermek için kullanılır.
Kullanım: /cnick -v mask renkkodu
Örnek1: /cnick -v * 2 => Kanalda mIRC'in voice listesinde bulunan tüm kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.
Örnek2: /cnick -v Xr!*@* 2 => Kanalda mIRC'in voice listesinde bulunan Xr nickine, nick listesinde ve gönderdiği mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.
Örnek3: /cnick -v ????? 2 => Kanalda mIRC'in voice listesinde bulunan nicki 5 haneli kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.
-
Avoice: mIRC'in voice listesine kullanıcı eklemek için kullanılır. Eklenilen kullanıcı, bulunduğumuz herhangi bir kanala girdiğinde bizim tarafımızdan voice (+) verilir.
Kullanım: /avoice -rw mask #Helpteam sunucuismi
Örnek1: /avoice Xr!*@* => Nicki Xr olan kullanıcıya komutu uyguladığımız sunucuda, bulunduğumuz herhangi bir kanala girdiğinde bizim tarafımızdan voice (+) verilmesi için kullanılır.
Örnek2: /avoice Xr!*@* #Helpteam => Nicki Xr olan kullanıcıya komutu uyguladığımız sunucuda, sadece #Helpteam kanalına girdiğinde bizim tarafımızda voice (+) verilmesi için kullanılır.
Örnek3: /avoice Xr!*@* Muhabbet.ORG => Nicki Xr olan kullanıcıya sadece Muhabbet.ORG sunucusunda, bulunduğumuz herhangi bir kanala girdiğinde bizim tarafımızdan voice (+) verilmesi için kullanılır.
Örnek4: /avoice Xr!*@* #Helpteam Muhabbet.ORG => Nicki Xr olan kullanıcıya sadece Muhabbet.ORG sunucusunda, sadece #Helpteam kanalına girdiğinde bizim tarafımızda voice (+) verilmesi için kullanılır.
Örnek5: /avoice -r Xr!*@* => Nicki Xr olan kullanıcıyı voice listesinden silmek için kullanılır.
Örnek6: /avoice -w Xr!*@* => Nicki Xr olan kullanıcıya bulunduğumuz tüm sunucularda, bulunduğumuz herhangi bir kanala girdiğinde bizim tarafımızdan voice (+) verilmesi için kullanılır.
Örnek7: /avoice -w Xr!*@* #Helpteam => Nicki Xr olan kullanıcıya bulunduğumuz tüm sunucularda, sadece #Helpteam kanalına girdiğinde bizim tarafımızda voice (+) verilmesi için kullanılır.

p: Kanalda mIRC'in protect listesinde bulunan kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda renk kodu vermek için kullanılır.
Kullanım: /cnick -p mask renkkodu
Örnek1: /cnick -p * 4 => Kanalda mIRC'in protect listesinde bulunan tüm kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek2: /cnick -p Xr!*@* 4 => Kanalda mIRC'in protect listesinde bulunan Xr nickine, nick listesinde ve gönderdiği mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek3: /cnick -p ????? 4 => Kanalda mIRC'in protect listesinde bulunan nicki 5 haneli kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
-
Protect: mIRC'in protect listesine kullanıcı eklemek için kullanılır.
Eklenilen kullanıcı bulunduğumuz herhangi bir kanalda op (@) yetkisine sahip ise ve başka bir kullanıcı tarafından yetkisi deop yapılır ise, deop yapan kullanıcının yetkisi bizim tarafımızdan deop (-o) yapılacaktır.
Kullanım: /protect -rw mask #Helpteam sunucuismi
Örnek1: /protect Xr!*@* => Nicki Xr olan kullanıcı komutu uyguladığımız sunucuda, bulunduğumuz herhangi bir kanalda op (@) yetkisine sahip ise, yetkisini deop yapan kullanıcı bizim tarafımızda deop (-o) yapılır.
Örnek2: /protect Xr!*@* #Helpteam => Nicki Xr olan kullanıcı komutu uyguladığımız sunucuda, #Helpteam kanalında op (@) yetkisine sahip ise, yetkisini deop yapan kullanıcı bizim tarafımızda deop (-o) yapılır.
Örnek3: /protect Xr!*@* Muhabbet.ORG => Nicki Xr olan kullanıcı sadece Muhabbet.ORG sunucusunda, bulunduğumuz herhangi bir kanalda op (@) yetkisine sahip ise, yetkisini deop yapan kullanıcı bizim tarafımızda deop (-o) yapılır.
Örnek4: /protect Xr!*@* #Helpteam Muhabbet.ORG => Nicki Xr olan kullanıcı sadece Muhabbet.ORG sunucusunda, #Helpteam kanalında op (@) yetkisine sahip ise, yetkisini deop yapan kullanıcı bizim tarafımızda deop (-o) yapılır.
Örnek5: /protect -r Xr!*@* => Nicki Xr olan kullanıcıyı protect listesinden silmek için kullanılır.
Örnek6: /protect -w Xr!*@* => Nicki Xr olan kullanıcı bulunduğumuz tüm sunucularda, bulunduğumuz herhangi bir kanalda op (@) yetkisine sahip ise, yetkisini deop yapan kullanıcı bizim tarafımızda deop (-o) yapılır.
Örnek7: /protect -w Xr!*@* #Helpteam => Nicki Xr olan kullanıcı bulunduğumuz tüm sunucularda, #Helpteam kanalında op (@) yetkisine sahip ise, yetkisini deop yapan kullanıcı bizim tarafımızda deop (-o) yapılır.

y: Kanalda mIRC'in notify listesinde bulunan kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda renk kodu vermek için kullanılır.
Kullanım: /cnick -y mask renkkodu
Örnek1: /cnick -y * 2 => Kanalda mIRC'in notify listesinde bulunan tüm kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.
Örnek2: /cnick -y Xr!*@* 2 => Kanalda mIRC'in notify listesinde bulunan Xr nickine, nick listesinde ve gönderdiği mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.
Örnek3: /cnick -y ????? 2 => Kanalda mIRC'in notify listesinde bulunan nicki 5 haneli kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.

l: Kanalda idle süresine göre kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda renk kodu vermek için kullanılır. Süre belirtilerek kullanılabilir. Süre dakika cinsinden belirtilmelidir.
Kullanım: /cnick -ldakika mask renkkodu
Örnek1: /cnick -l7 * 4 => Kanalda idle süresi 7 dakikadan fazla olan tüm kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek2: /cnick -l7 Xr!*@* 4 => Kanalda idle süresi 7 dakikadan fazla olan Xr nickine, nick listesinde ve gönderdiği mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.
Örnek3: /cnick -l7 ????? 4 => Kanalda idle süresi 7 dakikadan fazla olan nicki 5 haneli kullanıcılara, nick listesinde ve gönderdikleri mesajlarda kırmızı rengi vermek için kullanılır.

m: Kullanıcılara sadece gönderdikleri mesajlarda renk kodu vermek için kullanılır.
Kullanım: /cnick -m1 mask renkkodu
Örnek1: /cnick -m1 * 2 => Tüm kullanıcılara, sadece gönderdikleri mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.
Örnek2: /cnick -m1 Xr!*@* 2 => Xr nickine, sadece gönderdiği mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.
Örnek3: /cnick -m1 ????? 2 => Nicki 5 haneli kullanıcılara, sadece gönderdikleri mesajlarda mavi rengi vermek için kullanılır.

s: Kullanıcılara sadece nick listesinde renk kodu vermek için kullanılır.
Kullanım: /cnick -s1 mask renkkodu
Örnek1: /cnick -s1 * 2 => Tüm kullanıcılara, sadece nick listesinde mavi rengi vermek için kullanılır.
Örnek2: /cnick -s1 Xr!*@* 2 => Xr nickine, sadece nick listesinde mavi rengi vermek için kullanılır.
Örnek3: /cnick -s1 ????? 2 => Nicki 5 haneli kullanıcılara, sadece nick listesinde mavi rengi vermek için kullanılır.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Timer Parametreleri BuRaY Client 0 21.Ağustos.2022 16:05