ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22 - 06 - 2015, 07:09   #1 (permalink)
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Klimalar Neden Ilık Üfler?


Serinlemek ya da ısınmak için kullanılan klimalarda, ılık üfleme sorunu ile karşı karşıya kalınması oldukça doğaldır. Çünkü çoğu klima, bir takım durumlarda bu sorunu çıkartır. Peki, kliamalar niçin ılık üflerler?

Motor arızası; Serinlemek ya da ısınmak için klimayı açtığınızda, fark ettiniz ki istediğiniz derecede üflemeyi klimanız gerçekleştiremiyor. Yani ısınmak istiyorsanız yeteri kadaar sıcak; serinlemek istiyorsanız yeteri kadar soğuk bir üfleme gerçekleşmiyor. Bu durumun temel nedeni olarak motor arızası gösterilebilir. Motor arızalarında durum ciddi olabilir ve bu tür sıkıntılarda mutlaka teknik servis çağırılmalıdır. Eğer klimanız yeni ise, muhtemel bir teknik sorun yaşanmıştır. Ancak klimanız oldukça eski ise, motor miyadını doldurmuş da olabilir. Teknik ekip, ılık üfleme sorunu ile ilgili olarak doğrudan motora bakacaktır.

Fan arızası; Klimaların arka kısımlarında yer alan fanlar, zaman zaman bir takım mekanik sebeplerden dolayı randımanlı çalışmayabilir. Randımanlı çalışmayan fanların üstlerine düşen görevi yapmaması, havanın sirküle edilememesi, gereken yerlerin yeteri kadar soğutulmadığı için doğru çalışamaması ve belki de en büyük sorun olan motor ve beyin iflası yaşanabilir. O nedenle, klimanızın ılık üflemesine anlam veremediğiniz durumlarda, teknik bir bakımın ardından fan aparatında sorun olduğu tespit edilebilir. Bu tür durumlarda ise fan değişimi ya da tamiri söz konusudur.

Filtrelerin tıkanması; Klimalarda bulunan hava filtreleri, hem sıcak hava üflenmesini, hem de soğuk hava üflenmesini engeller. Çünkü filtre bölgesi, daimi sirkülasyon nedeni ile olan biten tüm tozu ve elyafı bünyesine çeker. Filtrelerin düzenli temizlenmemesi sonucu, bu filtrelerede biriken tozlar yumak haline gelerek bu alanda bir katman oluşturur. Bu toz ve pislik katmanının iki farklı kötü etkisi vardır. Birincisi, doğrudan klimanın önemli noktalarını tıkayan bu tozlar nedeni ile klimanın işlevini temelden yapamaması, diğeri ise klimanızın içinden üflenen havanın toz tabakasına çarparak etkisini yitirmesidir. Yani klimalaar, periyodik bakım yapılmadığı durumlarda hem ömürlerinden yerler, hem de ılık üfleyerek verimli bir çalışma sağlayamazlar.

Bu tür ılık üfleme sorunları ile karşılaşmamak için klimalarınızı mutlaka periyodik bakımlardan geçirmeniz gerekmektedir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Damarlarımız neden mavidir? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 1 03 - 04 - 2017 17:57
Göz Seyirmesi Neden Oluşur? Sare Göz Sağlığı 0 12 - 09 - 2015 13:15
Neden Çörek Otu? LaL Şifalı Bitkiler 0 09 - 09 - 2015 23:15