06 - 08 - 2014, 08:57 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Patlıcan böreği
Malzemeler:
- 5 adet patlıcan, - 1 adet yufka, - 2 adet yumurta, - 2 dilim bayat ekmek, - 100 gr beyaz peynir, - ½ çay bardağı sıvıyağ, - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir, - Tuz, karabiber. Yapılışı: Patlıcanları ateşin üzerinde çevirerek közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra kararmamaları için tuzlu limonlu suda bekletip sıkın. Çatalla ezerek püre haline getirin. Patlıcan püresine yumurtaları, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi, ezilmiş beyaz peynir, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kaşar peynirinin yarısını ilave edip karıştırın. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp yufkayı dışına taşmayacak şekilde kabın içine döşeyin. Patlıcan püresini yufkanın içine yayın. Üzerine kalan kaşar peynirini serpin. 200°C ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
çiçek böreği | Sare | Börekler | 0 | 06 - 08 - 2014 08:48 |
Gökkuşağı Böreği | Sare | Börekler | 0 | 06 - 08 - 2014 08:47 |
Bihter Özdemirden Patlıcan Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29 - 06 - 2014 16:48 |
Domatesli Patlıcan | aSpeNDos | Sulu Yemekler | 0 | 27 - 06 - 2014 13:29 |
Süt Böreği | aSpeNDos | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 27 - 06 - 2014 12:50 |