ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Haziran.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
20 kat hızlı tarayıcı için bir araya geldiler




Apple, Google, Mozilla ve Microsoft, geleceğin web tarayıcısını oluşturmak üzere bir araya geldiler. WebAssembly (veya wasm) projesi kapsamında web tarayıcılarında kullanılacak ve 20 kat daha yüksek performans sağlayacak bir bytecode oluşturulması öngörülüyor.

Dört firmanın oluşturacağı bytecode (insanlar tarafından okunabilen programlama dillerinin aksine, web tarayıcılarının okuması daha kolay tanımlamalardan oluşan dil), yapılacak geliştirmeler sayesinde web uygulamalarının normal uygulamalar kadar hızlı çalışabilmelerini sağlayacak. Web tarayıcıları bugün kodları yorumlamak, sayfalardaki dinamik içerikleri ve formları sunabilmek için JavaScript'ten faydalanıyorlar. Bu işlevlerin yükleme sürelerinde asm.js yoluyla bazı geliştirmeler yapılmıştı, ancak .NET gibi bytecode tabanlı sistemler daha yüksek performans sunabiliyor.

WebAssembly hemen yaygınlaşmayacağından geliştiriciler, aradaki boşluğu wasm'yi Mozilla'nın yaygın desteğe sahip asm.js'sine dönüştüren bir script sunmayı amaçlıyorlar. WebAssembly henüz ilk günlerinde, ancak arkalarındaki büyük firmalar sayesinde gün ışığına çıkması çok uzun sürmeyebilir.

20 kat hızlı tarayıcı için bir araya geldiler - CHIP Online
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hızlı Üye Ol Eklentisi (Quick Register) Türkçe aSpeNDos vBullettin Ekstralar 0 20.Haziran.2015 13:22
vbulletin 4.2.x Full editör ile hızlı cevap ve hızlı düzenleme sistemi aSpeNDos vB 4.x Eklentileri 0 17.Haziran.2015 22:12