SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 04-01-26, 16:22   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
MacBook, topçu mermisi parçasını durdurdu: Ukraynalı askerin hayatını kurtardı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]HABER MERKEZİ / Ukraynalı bir askerin paylaşımı,Macbook modellerindeki sağlamlığın yalnızca estetik ya da dayanıklılık meselesi olmadığını gözler önüne sermiş, çünkü kullandığı mAcbook, tam anlamıyla askerin hayatını kurtarmış.Paylaşımı yapan asker, çantasındaki M1 MacBook Air’in bir topçu mermisi parçasını durdurması sayesinde ağır bir yaralanmadan kurtulduğunu açıkladı.

Olay, X üzerinde @lanevychs kullanıcı adıyla paylaşıldı. Eski bir film fotoğrafçısı olan ve Ukrayna ordusuna katılan asker, paylaştığı iki fotoğrafta M1 MacBook Air’in hem ekran kısmında hem de alt kasasında oluşan büyük bir delikle mermi parçasının gücünü nasıl emdiğini gösteriyor. Parça, cihazın iki tarafını da delmiş olsa da enerjisinin büyük bölümünü alüminyum gövdede kaybetmiş.

Hasarlı ama hala çalışıyor

Olayı daha da ilginç kılan detay ise cihazın durumu. Ekran ciddi şekilde hasar almış ve elbette tamamen değiştirilmesi gerekiyor. Ancak buna rağmen askerin paylaştığı kısa bir videoda ekranın hala tepki verdiğini, sayfanın aşağı yukarı kaydırılabildiğini gösteriyor. Böylesi bir darbeden sonra ekranın kısmen de olsa çalışması oldukça sağlam olduğunu göstermiş.

Bu aslında dizüstü bilgisayarların ilk 'hayat kurtarma' hikayesi değil. Daha önce Amerika'nın Fort Lauderdale kentinde bir MacBook Pro’nun 9 mm’lik bir mermiyi durdurarak sahibinin hayatını kurtardığı benzer bir olay yaşanmıştı. Hatta bir M5 MacBook Pro sahibinin, cihazının bağır hasarlı bir kazadan sonra hala çalışmasına şaşırdığı gözlemlenmişti.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık