SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 15-12-25, 20:40   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Amerika’da yapay zeka alarmı: Klarneti silah sanan AI okulu kilitledi


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Amerika’nın Florida eyaletinde bulunan bir ortaokulda, yapay zeka destekli silah algılama sisteminin hatası nedeniyle kısa süreli panik yaşandı. Oviedo’daki Lawton Chiles Ortaokulu’nda Salı günü devreye giren otomatik güvenlik sistemi, bir öğrencinin elindeki klarneti ateşli silah olarak algıladı. Uyarının ardından okul “kırmızı kod” olarak bilinen tam kilitlenme protokolüne geçti. İdareciler ve polis olay yerine yönlendirildi. Kısa sürede ortada bir tehdit olmadığı, cismin bir müzik enstrümanı olduğu anlaşıldı.

Okul müdürü Melissa Laudani, velilere gönderdiği bilgilendirme mesajında olayın güvenlik prosedürleri gereği ele alındığını ancak gerçek bir risk bulunmadığını belirtti. Laudani, yine de öğrencilerle okul ortamında silah varmış gibi davranmanın yaratabileceği sonuçlar konusunda konuşulmasını istedi.

Yapay zeka destekli güvenlik önlemlerinde artış yaşanıyor

Lawton Chiles Ortaokulu’nun bağlı olduğu Seminole County okul bölgesi, Pennsylvania merkezli ZeroEyes firmasının geliştirdiği bulut tabanlı bir “silah tespit ve caydırma” sistemi kullanıyor. Kamu kayıtlarına göre bölge, bu hizmet için yıllık yaklaşık 250 bin dolar ödüyor. Sistem, mevcut güvenlik kameralarından gelen canlı görüntüleri analiz ederek ateşli silahları tespit etmeyi amaçlıyor. Ancak yetkililer, bugüne kadar sistemin gerçek bir tehdidi önleyip önlemediğine dair net veri paylaşmaktan kaçınıyor.

ZeroEyes, 100’den fazla farklı silah türüyle eğitilmiş bilgisayarlı görü algoritmaları kullandığını söylüyor. Yapay zekâ bir silah algıladığında, görüntüler firmanın izleme merkezindeki insan analistlere gönderiliyor ve doğrulama sonrası okula ya da kolluk kuvvetlerine bildirim yapılıyor. Klarinet vakasında ise bu “insan onayı” katmanının da hatayı engelleyemediği görülüyor.

Yapay zeka cips poşetini silah sanınca liseli öğrenci tutuklandıAmerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nden (ACLU) Chad Marlow da daha önce yaptığı açıklamalarda, sık sık yanlış alarm üreten sistemlerin öğrencileri gereksiz kilitlenmelere ve polis müdahalelerine maruz bırakabileceği uyarısında bulunmuştu.

Nitekim daha önce yaşanan bir olayda da yine başka bir okuldaki yapay zeka sistemi, öğrencinin elindeki cips poşetini silah olarak algılamış ve güvenlik güçlerinin okula akın etmesini sağlamıştı. Oviedo’daki klarinet vakasıda, okul güvenliği için hızla yaygınlaşan yapay zeka çözümlerinin gerçek dünyadaki aksaklıklarını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla


Seçenekler Arama

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık