ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Haziran.2015, 12:11   #1 (permalink)
Çevrimdışı
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

Bebek Nasıl Yıkanır?


Yeni doğan bebeğin temizliği özel dikkat gerektiren bir husus olmasına rağmen öyle çok korkulacak bir durumda değildir.Bebeğin ilk banyo doğumdan hemen sonra doğumun gerçekleştiği hastanede yapılacaktır. Göbek kordonu düşünceye kadar ikinci bir banyo yapılmaması uygun olsa da eğer kordona dikkat edilecekse uzun olmamak şartı ile göbek kordonu düşene kadar da banyo yaptırılabilir.



Bebek Kordonu düştükten sonra ise bebeğinizi üşütmemek ve hasta etmemek kaydı ile her gün banyo yaptırabilirsiniz. Havaların sıcak olduğu yaz mevsiminde hatta ikinci banyo bebeğe rahatlık verir. Günlük program yapılırken çocuğun banyo saati tesbit edilir. Ve bebek her gün aynı saatte banyo yapılır. Banyo için en uygun zaman 11-14 arasıdır.

İlk günlerde ve haftalarda banyo müddeti 3-5 dakikayı geçmez. Daha Sonra yavaş yavaş 5-10 dakikaya çıkarılır. Çocuk aç karnına banyo yapılır. Huysuz çocuklara banyodan önce biraz meyve suyu içirilir. Banyo suyunun sıcaklığı dirsek veya banyo termometresiyle ölçülür. Suyun sıcaklığı 37-38 derece olmalıdır. Bu, annenin dirseğini yakmayan sıcaklıktır. Banyo yapılan odanın sıcaklığı ise 22-25 derece olmalıdır, fazlası zarardır. Çocuk soyunmadan önce, aşağıdaki banyo malzemesi hazırlanmış olmalıdır.


Banyo leğeni, ılık su veya küvetli banyo,
Banyo havlusu, temiz çamaşır, kundak takımı,
Yumuşak sabun, mermerşahiden sabunlama bezi, hamam tası
Sargı, gaz, pamuk, krem, makas, tarak saç fırçası, pudra…
Kirli çamaşırların atılacağı sepet.


Gerekli herşey hazırlandıktan sonra çocuk soyulur, kirli çamaşırları ve bezleri atılır. Banyoyu iki kişinin yardımıyla yapmak faydalıdır. Çocuğu tutanın sol kolu, çocuğun ensesinin altından, sol omuz ve başını destekler. Sağ eliyle çocuğun kalça ve bacaklarını tutar. Vücudu yıkanır. Bacak araları ve genital bölgeler nazikçe temizlenir. Sünger kullanılabilir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Perde Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır, Eskiyen Perdeler Nasıl Yıkanır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 11.Temmuz.2015 23:19
Bebek gelişim rehberi Ezqi Bebek Gelişim ve Bakımı 0 26.Haziran.2015 12:05
Bebek Kovboy Fıkra 0 22.Haziran.2015 16:30