ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Haziran.2015, 12:08   #1 (permalink)
Çevrimdışı
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

Hamilelikte Uçak Yolculuğu Nasıl Yapılır?


Sağlıklı olduğunuz ve belirli güvenlik önlemlerine dikkat ettiğiniz sürece gebelik döneminde seyahat etmekte herhangi bir sakınca yoktur. Genelde, seyahat etmek için en uygun zaman sabah bulantılarının azaldığı ve bedeninizin bir bebeği taşımaya uyum sağladığı ikinci üç aylık dönemdir. Üçüncü dönemde hareket kabiliyeti bir hayli azalır.

Sağlıklı gebelik geçiren kadınlar için hava yolculuğunun güvenli olduğu düşünülür. Ama uçak biletini ayırtmadan önce doktora danışmak en doğrusudur.

Gebeyken hava yoculuğu yapmak, orak hücre anemisi ve pıhtılaşma bozukluğu gibi sorunlar yaşayan gebelerde komplikasyon riskini artırır. Ayrıca, eğer erken doğum yapma riskiniz varsa, doktorunuz 36 haftadan sonra her tür yolculuğu yapmanıza kısıtlama getirebilir.

Eğer seyahat planlarınızı istediğiniz gibi ayarlama olanağınız varsa, seyahat etmek için en doğru zaman 14-28. haftalar arası, yani ikinci üç aylık dönemdir. Bu dönem kendinizi en iyi hissettiğiniz ve düşük yapma ve prematüre doğum riskinin en düşük olduğu dönemdir.

Uçağa bineceğiniz zaman dikkat etmeniz gerekenler;

♥ Havayolu şirketinin gebelere yönelik uçuş politikasını gözden geçirin. Gebelerle ilgili kurallar şirketten şirkete ve gidilecek yere göre değişebilir.Koltuğunuzu seçin. Daha fazla konfor ve geniş koltuk aralığı için koridor tarafını tercih edin.Kemerinizi bağlayın. Yolculuk sırasında kemerinizi karın boşluğunuzun altından, uyluklarınızın üstünden bağlayın.Kan dolaşımına izin verin. Mümkünse koridorun bir ucundan diğerine yürüyün. Oturmak zorundaysanız, ayak bileklerinizi esnetin ve gerin. Doktorunuz uçuş boyunca varis çorabı giymenizi tavsiye edeblir.Çok miktarda sıvı tüketin. Kabinin düşük nemi, sıvı kaybına neden olabilir.

♥ Uçuş sırasında hava basıncının düşmesi kanınızdaki oksijen seviyesinin azalmasına yol açabilir ama sağlıklıysanız, sorun olmaz. Aynı şekilde, hava yolcuğu sırasında yüksek rakımlarda radyasyona maruz kalma durumu, çoğu yolcu için sorun yaratmaz. Pilotlar, kabin memurları ve sık uçanlar gebelik sırasında güvenli kabul edilen sınırın üstünde radyasyona maruz kalabilirler.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Allık Nasıl Yapılır? LaL Bakım ve Güzellik 0 10.Eylül.2015 00:43
Perde Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır, Eskiyen Perdeler Nasıl Yıkanır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 11.Temmuz.2015 23:19
Bebekle Uçak Yolculuğu Nasıl Yapılır? Ezqi Bebek Gelişim ve Bakımı 0 26.Haziran.2015 12:08
Süt Reçeli Nasıl Yapılır Ezqi Tatlılar 0 24.Haziran.2015 17:04
İddaa Sistem Nedir ? Nasıl Oynanır ? Hesaplaması Nasıl Yapılır ? aSpeNDos İddaa Dünyası 0 28.Haziran.2014 20:54