ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.Mayıs.2019   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Gogus Kucultmek Icin Dogal Yollar


Hamilelikten sonra ya da ani bir kilo artisiyla birlikte goguslerde buyume gorulebilir. Ve boyle bir durumla karsi karsiya kalan pek cok kadin, goguslerinin biraz daha kucuk ve daha olculu gorunmesini ister. Bunu da dogal yollarla yapmanin yollarini arastirir. Iste gogus olcusunu dogal olarak azaltmaya yardimci olacak bilgiler ve bazi dogal cozumler:

Gogus Buyuklugunu Etkileyen Faktorler Nelerdir?
Goguslerin buyuklugu birkac faktor tarafindan belirlenir:
Genetik: Genler, meme dokusunu etkileyen hormon seviyelerini etkileyerek, goguslerin seklini ve boyutunu belirlemede onemli bir rol oynamaktadirlar.
Kilo: Gogusler ne kadar buyuk veya kucuk olursa olsun, gogus dokularinin buyuk kismi yagdan olusur. Bu nedenle, kilo alindiginda veya kilo verildiginde, goguslerin buyuklugu degisebilir.
Yas: Artmakta olan yasla birlikte, gogsu bir arada tutan baglar asinabilir ve bu gogsun sarkmasina neden olabilir.
Emzirme: Hormonlardaki dalgalanmalar nedeniyle, emzirirken gogusler sismeye meyillidir ve emzirme bittiginde goguslerin siskinligi iner.

Gogus boyutu dogal olarak nasil dusurulur?
Cemen otu
Gerekli malzemeler
• 3 yemek kasigi cemen tohumu
• Gerektigi kadar su
Hazirlanisi: Uc corba kasigi cemen aksamdan islatilir ve sabah, kalin bir macun olusturmak icin birkac damla su ile ogutulur. Bu macun her iki gogse esit sekilde uygulanir ve karisim kuruyana kadar beklettikten sonra suyla yikanir. Etkili olmasi icin bu islem haftada 3-4 kez tekrarlanmalidir. Cemen otu tohumlari, gogsu sIkilastirmaya yardimci olabilir ve sIkilastirici ozellikleriyle boyutlarini kucultebilir. Cemen otu ezmesini gogse uygulamak ayrica sarkmalarini ve sekil kaybetmelerini onlemektedir.
Keten tohumu
Gerekli malzemeler
1 corba kasigi ogutulmus keten tohumu
1 bardak ilik su
Hazirlanisi: Bir bardak ilik suya bir corba kasigi keten tohumu eklenir ve iyice karistirilir. Bu karisimi tuketilir. Alternatif olarak, en sevilen yemege veya meyve suyuna toz keten tohumu da eklenebilir. Etkili olabilmesi icin bunun gunde bir kez yapilmasi gerekir.
Keten tohumu ostrojen dusurucu ozelliklere sahiptir ve ostrojen, meme hucrelerinin cogalmasini duzenleyen hormonlardan biridir. Ve seviyelerinde bir azalma goguslerin boyutunun azaltilmasina yardimci olacaktir.
Zencefil
Gerekli malzemeler
1 cay kasigi rendelenmis zencefil
1 su bardagi su
Bal
Hazirlanisi: Bir bardak suya bir cay kasigi rendelenmis zencefil eklenir ve bu karisim bir tencerede kaynatilir. 5 dakika kaynatildiktan sonra suzulur, bal eklemeden once bir sure sogumaya birakilir ve tuketilir. Etkili olabilmesi icin zencefil cayinin en az gunde uc kez tuketilmesi gerekir. Gogusler cogunlukla yag dokusundan olusur ve duzenli olarak zencefil cayi tuketimi, vucudun metabolik oranini artirarak goguslerde biriken yagin yakilmasina yardimci olur ve bu da goguslerin daha kucuk olmasini saglar.
Yesil Cay
Gerekli malzemeler
1 cay kasigi yesil cay
1 su bardagi su
Bal
Hazirlanisi: Bir bardak suya bir cay kasigi yesil cay eklenir ve bir tencerede kaynatilir. 5 dakika kaynadiktan sonra suzulur. Cayin bir sure sogumasini saglandiktan sonra bir miktar bal eklenir ve icilir. Etkili olabilmesi icin yesil cayi gunde en az 3 – 4 kez tuketilmelidir. Yesil cay, icindeki yaglari yakip gogsun boyutunu kucultmeye yardimci olan harika bir caydir ve vucudun metabolizma hizini arttiran antioksidanlar icerir.
Neem ve Zerdecal
Gerekli malzemeler
Neem yapragi bir avuc
Zerdecal tozu 2 cay kasigi
4 su bardagi su
Bal (istege bagli)
Hazirlanisi: Neem yapraklarini suya eklenir ve kaynatilir. 5 ila 10 dakika kaynadiktan sonra suzulur. Yapilan karisim yeteri kadar sogudugunda bir cay kasigi zerdecal ve bal ilave edilerek tuketilir. Etkili olabilmesi icin bu karisim bir ay boyunca gunluk olarak yapilarak tuketilmelidir. Bu ilac ozellikle hamilelik veya emzirme sonrasi gogus yagini dusurmek icin faydali bir karisimdir. Goguslerin buyumesinin sebebidir sadece yaglanmadan dolayi degil ayrica iltihaplanmadan dolayi oldugu durumlarda da yardimci olur.

Balik Yagi
Gerekli malzemeler
• Balik yagi takviyesi (1000 mg)
Tuketimi: Gunde 1000 mg balik yagi takviyesi ya da alternatif olarak, gunde bir porsiyon pismis balik tuketilebilir. Balik yagi, zengin bir omega-3 yag asidi kaynagidir. Bu yag asitleri ostrojen karsiti faaliyetleri icin oldukca populerdir ve vucudun ostrojen seviyelerini azaltabilir. Bu da, goguslerin boyutunu dusurmede yardimci olabilir.

Gogus Masaji
Gogusleri kucultmek icin goguslere yapilacak masajda etkili yollardan biridir. Hafifce isitilmis hindistancevizi veya zeytinyagi her gogse hafifce dairesel hareketlerle masaj yapilmalidir. 10 dakika boyunca masaj yapildiktan sonra masaj yaglari yikanabilir. Masajin etkili olabilmesi icin masaj uygulamasinin goguslere duzenli olarak yapilmasi, gogus dokularinda biriken yagin azaltilmasina yardimci olabilir.

Diyet
Diyet, goguslerin buyuklugunun azaltilmasi konusunda da onemli bir rol oynar. Vucut gerektirdiginden daha fazla kalori tukettiginde ve yakmadiginda, kilo alma egilimindedir. Sonuc olarak, gogusler buyur. Bu nedenle, yag yakmada yardimci olan yiyecekleri tuketilmelidir ve bu tur yiyeceklerden bazilari yagsiz et, meyve, sebze ve balik icerir. Ayrica kirmizi et, peynir, krema ve yagli atistirmaliklar gibi yagli yiyeceklerden uzak durulmalidir.

Egzersiz
Kosmak-bisIklet surmek: Her turlu kardiyo egzersizi, gogus bolgesindeki yaglar dahil olmak uzere vucut yaglarinin azaltilmasina yardimci olabilir. Boylece, goguslerin boyutunu kucultmek icin kosulmasi ve bisIklete binilmesi yaglarin yakilmasinda etkilidir. Bu egzersizin en az 20 – 30 dk sure duzenli olarak yapilmasi etkili olmasi acisindan gereklidir.
Sinav cekmek: Sinav cekmek gogus yaglarinin yakilmasi yardim eder ve buda boyutlarin dusurulmesi icin etkilidir. Sinav hareketinin etkili olmasi icin en az 15-20 dk tekrarlanmasi ve duzenli olarak yapilmasi gerekmektedir.
Yuzme: Yuzerken kullanilan enerji gogsun ve omuz kaslarin uzerinde etkili olur. Ve boylece gogus seklinin duzeltilmesi ve boyutunun kucultulmesinde yardimci olur. Yuzmenin etkili olmasi icin en az 20 dakika ve duzenli olarak yuzulmesi gerekmektedir.
Yoga: Farkli yoga figurlerini uygulamak goguslerin boyutunu kucultmede ve daha sIki hale getirilmesinde yardimci olabilecek bir aktivitedir. Bu calismanin etkili olmasi icin her figurun 10-20 saniye civari ve gunluk olarak duzenli olarak yapilmasi onemlidir. Ayrica, bu cozumlere yardimci olmak ve daha iyi sonuclar elde etmek icin asagida verilen ipuclari da uygulanabilir;
Gogus buyuklugunu dusurmek icin en iyi ipuclari
• Saglikli bir diyet uygulamak
• Islenmis gidalardan, sekerli yiyeceklerden ve karbonhidratli yiyeceklerden kacinmak
• Vucudun detoks olmasi icin bolca su tuketmek
• Kiloyu kontrol altinda tutmak
• Dogru boyutta sutyen takmak
• Iyi bir egzersiz programi takip etmek
Cogu kadin tarafindan hamilelik veya kilo alimindan sonra gogus buyumesi sIkayet konusu olmaktadir. Dogal cozum yollari ile gogus boyutlarini dusurmek mumkun olsa da bazi durumlarda bu sIkayetler kisilerin durus yapisini bozacak kadar ciddi durumlarda seyretmektedir. Bu durumlarda uzman bir doktor tavsiyesi ile uygulanacak diyet ve egzersiz programlarinin basarisiz olmasi durumunda gogus kucultme operasyonlari ile bu problemin cozum yollarina gidilmektedir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
365 Gün için 365 Güzel Söz Alya Güzel Sözler 2 03.Nisan.2017 21:00
Kemikler için siyah çay için LeyNa Şifalı Bitkiler 0 24.Şubat.2016 23:39
Beşiktaş'ta 6 İsim ile Yollar Ayrıldı Alya Beşiktaş 0 30.Mayıs.2015 01:01