ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.Temmuz.2017, 20:15   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

Makyaj Temizliğinin Önemi


Makyaj yapmak kadınlar için ne kadar önemliyse, yapılan makyajın temizlenmesi de bir o kadar önemlidir. Ne tarz makyaj malzemesi kullanırsak kullanalım cildimizin sağlıklı kalabilmesi için temizliğine özen göstermeliyiz. Bu yazımızda sizler için cilt temizliğinin özellikle de makyaj temizlemenin öneminden bahsetmek istedik.

Nasıl her gün makyaj yapmaya üşenmiyorsak, akşamlarıda makyajımızı temizlemeye üşenmemeliyiz. Bazen bu durumu erteleyip sabaha bırakıyoruz malesef. Fakat bu yaptığımız doğru bir uygulama değildir. Cilt bakımı için ne yaparsanız yapın eğer makyaj temizliğinizi ihmal ediyorsanız cildinize en büyük zararı veriyorsunuz.Çünkü gece gözeneklerimizin açık olması, cildimizin rahat nefes alması gerekmektedir.

Makyajımızı temizlemeyip yattığımız taktirde makyaj kalıntılı, yorgun cildimize sabah tekrar makyaj yaparak cildimizin daha fazla yorulmasına sebep oluyoruz. Bu sebeplerden dolayı temizliğine önem verip cildimizin rahat nefes almasına, ferahlamasına izin vermeliyiz.
Şöyle bir durum da söz konusu ki, sadece makyaj yaptıktan sonra değil yapmadığımız zaman dilimlerinde de cildimizi temizlemek oldukça önemlidir.

Yanlızca makyaj kalıntılarınden değil, hava kirliliğinden, uçuşan toz zerreciklerinden cildimiz gün boyu kirlenmekte, gözeneklerimiz tıkanmaktadır. Bu nedenle her gün yapılan cilt temizliği, cilt sağlığımızı korumaya ve yaşlılığımızda cildimizin pürüzsüz bir hal almasına yardımcı olacaktır. Çünkü sürekli tıkalı gözenekler cildin erken yaşlanmasına sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca sivilce oluşumuna ve ciltte cansız bir görüntüye de sebep olmaktadır.

Makyaj temizlemek için kullanabileceğiniz jel, krem, temizleme sütü, köpük, temizleme mendili gibi çeşitli ürünler bulunmaktadır. Hangisini kullanmaktan mennunsanız onu tercih edebilirsiniz. Öncelikle cildinize uygun temizleme ürünü seçmelisiniz. Shiseido makyaj temizliyiciler de bu konuda oldukça başarılıdır. Sabun içermeyen ürünleri kullanmanızda yarar vardır. Ürünler cilt tipine göre çeşitlilik göstermektedir. Cildiniz hassas ve kozmetik ürünlerden zarar görüyorsa bitkisel temizleyiciler de tercih edebilirsiniz.

Yüzümüzü cildimizin yapısına göre kullandığımız ürünle temizledikten sonra tonik uygulamasına geçilir. Tonik, gözenekleri kapatmak ve son temizlik için bir detaydır. Toniklerde cilt yapısına göre tercih edilmelidir. Cildi temizlemeye ve tazeliğini korumaya yardımcı bir üründür.
Tonikleme işleminden sonra mutlaka nemlendirici uygulamalısınız. Yüz için uygun nemlendirici krem kullanarak cildinizin rahatlamasına yardımcı olacaksınız.

Göz makyajı temizliğinde ise, göze uygun ürünler tercih edilmelidir. Normal makyaj temizleme ürünleri göz makyajını temizlemeyebilir. Göze uygun olan likit veya losyon şeklinde ürünler bulunmaktadır. Göz temizliği, bir pamuğa döktüğünüz ürün ile yukardan aşağıya doğru ve dışa doğru yapılmaktadır. Fakat çok bastırmadan yapmalısınız.

Bütün bu saydığım işlemlerin önemine dikkat ederek gün boyu, makyajlı isek her akşam yatmadan cilt temizliğimizi yapmalıyız. Tekrar belirtmek isterim, cilt yapınıza uygun ürünler tercih etmelisiniz. Sabun, alkol gibi maddeler içermeyen, cildin PH değerine uygun, ciltte alerji yapmayacak ürünler kullanılmalıdır. SAĞLIKLI BİR CİLDE SAHİP OLMAK İÇİN CİLT TEMİZLİĞİNE ÖNEM VERİN…
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dandanakan Savaşı'nın Önemi Alya Genel Tarih 0 18.Eylül.2015 13:53
Karlofça Anlaşması ve Önemi Alya Genel Tarih 0 18.Eylül.2015 13:49
Makyaj temizlemenin cilt açısından önemi Sare Cilt Bakımı 0 12.Eylül.2015 13:33
Hadisin Önemi Ve Mahiyeti aSpeNDos Ayetler - Dualar - Sureler ve Hadisler 0 09.Temmuz.2014 12:28