ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Mayıs.2017   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cilt Bakımı Ve Limon


28 yaşına kadar her regli döneminde cilt kendini yeniler. Ancak 28 yaşından sonra ek uygulamalarla cildi beslemek ve düzenli bakımını yaptırmak gereklidir. Bunun için erken yaşta cilt bakımına başlamak gelecekte cildimizin daha iyi ve daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. 25 yaşından sonra herkes cilt bakımı yaptırmalıdır. Cilt bakımını yaptıracak kişinin yaşı değil cilt yaşı çok önemlidir.örneğin 35 yaşındaki bir kişinin
düzenli cilt bakımı yaptırmasıyla cilt yaşı 25 olabilir. Cildin yaşlanmasını tetikleyen dış faktörlere karşı korumada ancak düzenli cilt bakımlarıyla mümkün olabilir.
Cildimiz genel sağlık durumuzu gösteren bir ayna gibidir. Güneş ışınları, makyaj, sigara, dengesiz beslenme, stres ve kötü hijyen gibi şartlar genç yaştan itibaren cildimizi yıpratır ve dengesini kaybetmesine neden olur.
Bu etkenlere karşı KURU CİLT TİPLERİNDE aşırı kuruma ve pullanma YAĞLI CİLT TİPLERİNDE akne oluşumu OLGUN CİLT TİPLERİNDE kırışıklık ve sarkma gibi problemler oluşabilir.
Kırışıklar yüzünüzün en çok hareket eden yerlerinde oluşuyor. Cildin üst tabakasının altında kolajen var. Kolajen cilt katmanlarını bir arada tutan bağlayıcı bir doku. Yaş ilerledikçe kolajen kaybetmeye başlıyoruz. Bu da cildin çökmesine ve kırışıklıklara neden oluyor. Cilt bakımı ve kırışıklıklarla savaşmak için diyetinize ölçülü miktarda C vitamini ekleyin.

Cilt bakımında bir diğer faktör ise cildin olağan halini korumak.Eksta bakımların yanında cildi olumsuz faktörlerden korumak da diyebiliriz.Bunların başında da makyaj temizliği geliyor diyebiliriz.Makyaj temizliği cildinizin bakımı için en önemli faktör diyebiliriz.Bunun için ben shiseido marka temizliyicileri tercih ediyorum.Sizde kaliteli bir ürün seçmelisiniz.Aksi halde makyajı temizlerken cildiniz zarar görebilir.Saç kurutma makinesini çalıştırırsanız, saç kurutma makinesinden gelen ısı makyajınızın erimesine ve akmasına neden olur. Bu durumda makyaj gözeneklere yerleşir ve bu da en sonunda aknelere neden olur. Makyajınızı saçınızdan önce yapıyorsanız bu alışkanlığınızı değiştirmeye çalışın.Makyaj malzemeleri konusunda da hassa olmanız gerekir.Kaliteli ve bilindik markalar kullanmak riskinizi azaltacaktır.

Limon çilek, papaya ve ananas gibi C vitamini zengini besinler tüketin. Bu lezzetli besinlerin yardımıyla vücudunuz daha fazla kolajen üreterek hoş görünmeyen kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olacak.
Güneş hasarı cildi normal seyrinden daha hızlı yaşlandırır çünkü UV ışınları oksidatif hasara sebep oluyor. Ancak C vitamini harika bir antioksidan olduğundan cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korumaya yardımcı oluyor.
Kendiniz yapabilirsiniz: Biraz limon suyunu nemlendiricinizin içine karıştırın veya C vitamini içeriği olan bir nemlendirici edinin. Her sabah bir kere uygulamanız yeterli. Ama dışarıda vakit geçirecekseniz güneş koruma faktörlü kreminizi de kullanmayı unutmayın.
C vitaminini yaşlılık lekelerinde kullanmanın en iyi yollarından biri limon suyu. Limon suyundaki sitrik asit zamanla lekelerin solmasına ve hatta cilt tonu eşitlenmesine yardımcı oluyor.
Limon suyunu yaşlılık lekelerinin üzerine her gün hafif dokunuşlarla uygulayın. 5–10 dakika bekledikten sonra istenmeyen lekelerle vedalaşabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Limon merengli cupcake Ezqi Tatlılar 0 24.Haziran.2015 20:00
Erkek Cilt bakımı Kovboy Erkek Bakımı 0 22.Haziran.2015 18:27
Sarımsak ve Limon Sosu Sare Soslar 0 31.Temmuz.2014 22:27