ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.Şubat.2016   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?


Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısının nedenlerinden biri, diş ve ağız bakımının çocukluk yaşlarından beri doğru ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmemiş olmasıdır. Özellikle ailelerin çocuklarına ağız ve diş bakımı konusundaki gerekli alışkanları kazandıramamaları ve diş doktorlarının çocukların en büyük korkulu rüyası olması yine çocuk yaşta yapılan gereksiz korkutmalardan kaynaklanmaktadır. Oysaki çocukluk döneminde edinilmeyen alışkanlar, yine bu dönede erkenden ürüyen dişler, çocuktan diş yapısının ileri dönemlerde ağrı ve çürüklere son dere müsait olduğunun en önemli göstergesidir. Peki diş ağrısı çekiyor ve hemen doktora gitme ya da eczaneden bir ağrı kesici alma fırsatı bulamıyorsanız evde diş ağrısını geçiren yöntemlerden hangisini denemelisiniz?


Buz kompresi

Buz kompresinin dişlerdeki ağrıyı bir miktar hafiflettiğini söyleyebilmek mümkündür. Diş ağrısını geçiren pratik yöntemler arasında yer alan bu yöntemin, sürekli tekrarlanması gerekir. Yani diş etinize yerleştirdiğiniz buz eridikten sonra yenisini koymanız ağrıyı daha hafifletecektir. Bu yöntemi sadece diş ağrısı hafifletmede değil herhangi bir yeriniz ağrıdığında buz kompleksi kullanabilirsiniz.

Nane ve Fesleğen Yaprağı

diş ağrısı
diş ağrısı
Nane, tıpkı anason gibi içerdiği özler ile diş ağrısını hafifletmede bitkisel çözüm olarak tercih edilebilecek bir bitkidir. Özellikle taze naneyi ezerek ağrıyan bölgeye yerleştirmeniz ağrının hafiflemesinde son derece faydalı olacaktır. Bu açıdan özellikle yaz aylarında balkonunuzda yetiştirdiğiniz taze naneler var ise şanslısınız demektir. Aynı etkiyi taze fesleğen bitkisinin gerçekleştirebileceğini de söyleyebiliriz. Bu bitkiler evinizde kuru olarak bulunuyorsa, bol miktarda demlendirip bir pamuk ile dişinize basabilirsiniz.

Karanfil

Diş ağrısı için şifalı bitkiler arasında en bilindik bitki olan karanfil uyuşturma etkisi bulunan bitki olarak karşımıza çıkmakta. Diş ağrısını geçiren bitkiler grubunda bulunan karanfil aslında uyuyamayan kişiler için çok faydalı ve baş ağrısına da iyi geliyor. Ancak karanfil çayını ya da direkt olarak karanfili diş bölgenize uygulayabilirsiniz. Diş ağrınızın özellikle direk karanfili ezip uyguladığınızda ışık hızıyla geçtiğini göreceksiniz.


Sarımsağın diş ağrısına iyi geldiği söylenmektedir. Bildiğiniz gibi, diş ağrısının temel nedeni, diş kökünde oluşan apselerdir ve bu apselerin antibiyotik özellikteki sarımsak tarafından doğal yoldan ortadan kaldırdığı söylenmektedir. Sarımsağı ağrıyan dişe uygulamak hızlı bir çözüm sağlamasa da iltihapın inmesi konusunda faydalı olabileceğinden sarımsağı da diş ağrısı için çözüm yöntemleri arasında koyuyoruz.

Çörek otu

Diş ağrısını ortadan kaldıran bitkisel çözüm yolları arasında, çörek otu da yer almaktadır. çörek otunun tüm vücut için mucizevi etkisi tartışılmaz olsa da, ağrıya dişinize birkaç çörek otunu ezip üzerine yerleştirirseniz eğer ağrınız dakikalar içinde ortadan kalkacaktır.

Karabiber

Karabiberin diş ağrısı için kullanılması oldukça gelenekseldir. Fi tarihinden beri uygulanan bu yöntem ancak karabiberi tohum halinde dişinize koyduğunuzda işe yaramaktadır. Bu sebeple evdeki toz karabiber ile bu yöntemden sonuç beklemeniz yanlış olacaktır.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Greyfurt Neye iyi gelir? LaL Şifalı Bitkiler 0 10.Eylül.2015 02:16
Kulak ağrısına karşı evde alabileceğiniz önlemler Ezqi Kulak - Burun - Boğaz Sağlığı 0 27.Haziran.2015 22:04
Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir? Ezqi Kulak - Burun - Boğaz Sağlığı 0 27.Haziran.2015 22:03
Diş Ağrısına Akü Suyuyla Müdahale Ezqi Ağız - Diş Sağlığı 0 26.Haziran.2015 15:31
Vişne Nelere İyi Gelir? Sare Bitkiler Alemi 0 29.Temmuz.2014 16:13