ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Haziran.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Diş İpi Nasıl Seçilir?


İyi bir ağız bakımı için komple bir bakım gereklidir. Yani dişlerin fırçalanması ile beraber; dişler arasının diş ipi ile temizlenmesi de gerekmektedir. Yine dil temizliği de önemlidir. Biz konumuza dönelim; dişlerin arasının temizliği için diş ipleri gereklidir. Fakat her diş ipinin diş sağlığı için iyi olduğunu söyleyemeyiz. Diş ipi seçerken kaliteli malzemelerden üretilmiş ve zararlı olmayan, aynı zamanda kullanımı kolay ipler seçilmelidir.
Teknolojinin gelişmesi ile beraber her alanda yenilikler kendisini göstermeye başladı. Diş ipleri de teknolojinin gelişmesi ile beraber gelişti. Günümüzde otomatik olarak adlandırabileceğimiz diş ipi ürünleri vardır. İlk olarak bu ürünleri kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu ürünler; kendileri titreşim oluşturmakta ve daha iyi bir temizlik sağlamaktadır.
Yine ip olarak özellikle yumuşak ipli olan ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Çünkü naylon ve sert ipler diş etlerine zarar verebilmektedir. Aynı zamanda otomatik olmayan ürünlerde yumuşak olmayan diş ipleri parmakları da sıkabilmektedir. Kalınlık olarak da diş aralarına kolaylıkla girebilen kalınlıkta olan diş ipleri tercih edilmelidir.

İplerin çok kalın ya da ince olması diş aralarının tam olarak temizlenememesine neden olmaktadır. Yine diş iplerinin sağlam olması da önemlidir. Aksi takdirde iplerin işlem sırasında kopma olasılığı çok fazladır. Bu çok fazla ip kullanmanıza ve diş temizleme işleminizi tam anlamıyla yapamamanıza neden olmaktadır. Özellikle son dönemde incelen ve tekrar genişleyen diş ipleri piyasaya çıkmıştır. Bu ürünleri de tercih edebilirsiniz.
Bu ürünler dişlerinizin arasına kolaylıkla sokabilmeniz için ince bir yapıya bürünür. Dişler arasına soktuğunuzdan itibaren genişleme özelliği kazanarak etkili bir temizlik sağlar. Bu nedenle bu özellikte olan ipleri tercih etmekte fayda vardır.
Yine diş iplerini kaygan olması iyidir. Dişler arasında kolaylıkla hareket edebilmesi için diş iplerinin bir kayganlığa ihtiyacı vardır. Özellikle mumla kaplanmış olan diş ipleri bu kayganlığı en iyi şekilde sağlamaktadır. Aynı zamanda isteklerinize göre naneli ürünlerde mevcuttur; bunları da kullanabilirsiniz.
Diş ipi seçiminde özellikle sizlere rahatlıkla diş temizliği sağlayacak olan; kalınlıkta, esneklikte, sağlamlıkta bir ürün seçmelisiniz.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Perde Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır, Eskiyen Perdeler Nasıl Yıkanır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 12.Temmuz.2015 02:19
Kahve Falı Nasıl yorumlanır, Kahve Falı Nasıl Bakılır Ezqi Fallar 0 05.Temmuz.2015 18:16
İddaa Sistem Nedir ? Nasıl Oynanır ? Hesaplaması Nasıl Yapılır ? aSpeNDos İddaa Dünyası 0 28.Haziran.2014 23:54