ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Haziran.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Diş Teli Modelleri


Farklı yaş grupları için farklı diş teli modelleri kullanılmaktadır. Örneğin doğuştan gelen diş sorunları için ergenlik öncesinde metal diş teli kullanılmaktadır. 20 yaş dişleri, kalıcı dişler ve diğer diş problemleri için pek çok farklı diş teli çeşitleri kullanılmaktadır. Sizin sorununuza uygun diş tellerinin hangisi olduğunu net bir şekilde öğrenmek için önce bir diş hekimi ile görüşerek problemin ne olduğunun tespit edilmesi gerekir.
Diş teli modelleri arasında sayabileceğimiz ve en sık kullanılan modeller arasında; paslanmaz metal ile üretilen diş telleri, dişlerin ön ve arka kısmına yerleştirilen şeffaf diş telleri sayılabilir. Bunlar dışında paslanmaz çeliğe alerjisi olanlar için özel olarak üretilen altın diş telleri aynı zamanda bu dönemi parıltılı bir şekilde atlatmak isteyen hastalar için ideal bir yöntem olabilir.
Seramik diş telleri dişlerle aynı renk olması ve daha az görünür olması nedeniyle özellikle yetişkinlerin tercih ettiği bir uygulamadır. Ancak kompozit malzemelerden üretilen bu diş telleri metal olanlara göre lekelenmelere karşı daha dikkatli bir bakım gerektirmektedir.

Son yıllarda sık kullanılan bir ortodonti uygulaması olan dişin görünen tarafından değil de dişlerin içeri bakan tarafına takılan lingual diş teli adı verilen diş teli modelleri pek çok kişi tarafından dışarıdan görünür olmaması nedeniyle kullanılmaktadır. Yetişkinler için kullanılan bu diş telleri ağır çarpık diş vakalarında tercih edilen bir model değildir.
Dişlerin estetik görünümüne zarar vermeden kullanılan bir diğer diş teli modeli ise invisalign tel adı verilen uygulamalardır. Plastik kullanılarak üretilen bu diş telleri genellikle 2-3 hafta gibi belirli zaman aralıklarında kullanılan, istendiğinde çıkartılıp takılabilen modellerdir. Ancak pek çok hasta bu çıkarıp takma işlemini çok sık kullandıkları için istenilen sonuç alınamamaktadır. İnvisalign diş teli kullanımı sırasında estetik açıdan diş ve ağız bölgesinde gözle görülür herhangi bir sorun oluşmamaktadır.
Diş teli tedavisi çocukluktan ergenliğe ve yetişkinlere kadar her yaş aralığı için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ancak ergenlik döneminden önce diş yapısı daha kolay biçimlendirilebildiği için genellikle çocukluklar için kullanılmaktadır. Dişlerde meydana gelen bozukluklar için oldukça etkili bir uygulama olan diş teli tedavisi diş aralarının kapatılması, çarpık dişlerin düzeltilmesi, dişlerin çene kemiğine oturduğu bölgelerdeki sorunların giderilmesi gibi pek çok sorun için ideal bir tedavidir.
Diş teli çeşitleri ve sizin yaşadığınız sorun için hangi modelin daha uygun olacağı konusunda daha sağlıklı bilgi almak için bir diş hekimine görünmeli ve öncelikle sorunun ne olduğunun belirlenmesini sağlamalısınız.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarz Abiye Modelleri LaL Moda 11 10.Eylül.2015 17:29
Kemerli Gelinlik Modelleri LaL Moda 11 10.Eylül.2015 17:25
Kimono Modelleri LaL Moda 8 10.Eylül.2015 03:12
Elişi Modelleri Sare Hobileriniz 5 06.Ağustos.2014 12:18