Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-05-26, 09:49   #1
Çevrimdışı
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Dünya bu iddiaya kilitlendi! 'ABD önümüzdeki hafta Küba'ya karşı bir saldırı planlıyor'


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Porto Riko Valisi Jenniffer Gonzalez, yerel basına yaptığı açıklamada, ABD ordusunun gelecek Küba'ya yönelik saldırı planı olduğunu iddia etti. Gonzalez, 3 Ocak'ta Venezuela'ya yapılan askeri müdahalede Porto Riko topraklarının kullanıldığını belirterek, "Önümüzdeki hafta Küba'ya karşı bir saldırı planlanıyor" iddiasını dile getirdi.

'KÜBA İLE BİR SAVAŞIMIZ OLACAK'

ABD'nin Çin, Rusya ve İran'a karşı yeni bir soğuk savaş yürüttüğünü ifade eden Gonzalez, "Daha birkaç gün öncesine kadar Venezuela ile bir savaşın içindeydik ve önümüzdeki hafta da Küba ile bir savaşımız olacak" diye konuştu.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parilla, ABD'nin, eylemleriyle uluslararası barış ve güvenliği aşındırdığını, Küba'ya karşı olası bir askeri saldırının emrini verenlerin "savaş suçlusu" olarak tarihe geçeceğini söylemişti.

Parilla, "BM Şartı'nın amaç ve ilkelerini savunmak ve BM merkezli uluslararası sistemi güçlendirmek" başlığı altında toplanan BM Güvenlik Konseyinde konuşmuştu.

Türkiye'ye vize kolaylığı! Pasaportunu alana giriş bedavaAvrupa'dan Afrika'ya... Dünyanın dört bir yanında Kurban Bayramı namazı kılındı
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla