Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-03-26, 14:14   #1
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İran'dan ateşlenen füze Türk hava sahasında imha edildi! NATO'dan açıklama geldi


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran'dan ateşlenerek Türk hava sahasına giren balistik mühimmatın, Doğu Akdeniz'de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurlarınca etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Öte yandan, NATO'dan da konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

'NATO, HER TÜRLÜ TEHDİDE KARŞI SAVUNMAYA HAZIR'

Açıklamada, "NATO, her yönden gelebilecek her türlü tehdide karşı savunmaya hazır olmaya devam ediyor." ifadesine yer verildi.

Operasyonel detayların paylaşılamayacağı belirtilen açıklamada, "Balistik füze savunma sistemimizi gelişen tehditlere uyarlamaya devam edeceğiz" bilgisi paylaşıldı.

İran'dan ateşlenen ve Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat, 4 ve 9 Mart'ta da NATO'nun hava ve füze savunma unsurlarınca etkisiz hale getirilmişti.

Son dakika... MSB: İran'dan ateşlenen balistik füze etkisiz hale getirildiABD duyurdu! Irak'ta düşen uçakta 4 asker öldü
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla