Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 - 09 - 2015, 08:07   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Sare Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İzmir usülü Çipura


Malzemeler
2 adet çipura balığı
Sos için;
2 diş sarımsak
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Varsa 2 çorba kaşığı ince doğranmış taze biberiye

Nasıl yapılır
- Balıkların pullarını ve içini iyice temizlettirilip yıkayıp süzdürün. Süzülen balıkların her bir yüzünü bıçakla çaprazlamasına kesikler atın. Böylece balık hem sosunu daha iyi çekecek hem de daha lezzetli pişecektir.
- Sos için geniş ve derin bir kabın içine dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını koyun. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip çatalla iyice çırpın. İnce doğranmış taze biberiyeyi de ekleyip tekrar karıştırın. Bu sosu fırçayla balıkların içine sürerek balıkları bu sosla en az yarım saat bekletin.
- Soslama işlemi bittikten sonra elektrikli ızgarada veya kömür ateşinde pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...
  Alıntı ile Cevapla