Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-25, 07:15   #1
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kurultayın ardından ilk MYK

Mehtap Gökdemir - Parti Sözcüsü olarak MYK gündemine ilişkin dün ilk basın toplantısını düzenleyen Zeynel Emre, “Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi altındaki yapılanmayı da sizlerle paylaşacağız. Oradaki kadroları da oluşturuyoruz. Gölge kabineyle birlikte Türkiye’nin nasıl yönetileceğini Türkiye’ye önümüzdeki günlerde ilan edeceğiz” dedi.

Kesin ihracı istendi

Emre, Mersin Milletvekili Çakır’ın katıldığı bir TV programında partiye yönelik dile getirdiği eleştirilerin MYK’da gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı: “MYK toplantımızda bunu gündeme aldık. Uzunca bir süredir çok büyük hoşgörü gösterdi Genel Başkanımız. Ama bazı şeylerin bir sınırı var. MYK tarafından o milletvekilimiz PM’ye kesin ihraç istemiyle sevk edildi. PM ilk toplantıda karar verecek.”

Çakır’ın MYK tarafından Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) yerine önce PM’ye PM’ye sevk edilmesine ilişkin ise partili kurmaylar, “Bu biraz siyasi bir durum. PM tarafından karar verilsin istendi. MYK’nın kendisinin gönderdiği durumlar da var YDK’ya. Tedbirli olarak PM’ye sevk edildi. PM görüşüp, oylayacak. Salt çoğunlukla karar alınırsa, YDK’ya sevk edilecek” bilgisini verdiler.

‘Bizi seven arkamızdan gelsin’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde dün gerçekleşen Sosyal Demokrasi Derneği İnsan Hakları Günü Ödül Töreni’ne katıldı. Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan, CHP’nin cumhurbaşkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun, 2025 Yılı İnsan Hakları Onur Ödülü’nü aldığı törende konuşan Özel, şunları söyledi:

Evde oturarak olmaz

“Şimdi televizyonu başında bizi izleyen kim varsa; ‘Ekrem Başkan çıkmalı’ diyorsan sen evinden çıkmalısın. Evde oturarak bu iş olmuyor. Bu zulme ortak olmak istemeyen herkesi her türlü direnişe davet ediyorum. Biz kimseyi gelip de polisle, askerle çatışmaya davet etmiyoruz zaten. Biz meşru meydanlarda kalabalık olmaya davet ediyoruz, çok olmaya devam ediyoruz. ‘Özgür Başkanım seni çok seviyorum. Selam söyle, Ekrem Başkan’a. Onu çok seviyorum.’ Öyle sözle sevme, elle sevme dönemi bitti. Kimse beni öyle sevmesin. Bizi seven arkamızdan gelsin”. / ANKARA Milliyet

Ses kaydı hakkında soruşturma

Tutuklu İBBBaşkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı diploma davasında ses kaydı alanlar ve paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın başlamasının ardından sosyal medyada ‘gözaltına alınıyorum’ ifadeli paylaşımlar yapıldı. Gözaltına alınanlar arasındaşair Oğulcan Kütük de yer alıyor. Ödüllü şair Kütük’ün yanı sıra sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu hakkında paylaşımlar yapan ‘katniss’ kullanıcı adlı bir vatandaş da gözaltına alınanlar arasında. / HABER MERKEZİ

Çakır, istifa etti

Çakır, hakkındaki kararın kamuoyuna yansımasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını açıkladı. Çakır, “Parti içi eleştirilerim nedeniyle kesin ihraç istemiyle PM’ye sevk edildiğimi öğrendim. Bu süreci beklemeden, kendi irademle CHP üyeliğinden istifa ediyorum” dedi.

Kaynak ; Milliyet