Betül Topaklı / Milliyet.com.tr -Geçtiğimiz günlerde evli ve iki çocuk annesi Süreyya Karaosmaoğlu’nun başına akıllara durgunluk veren bir olay geldi.
27 yaşındaki genç kadın Bakırköy Meydanı’nda yürürken iddiasına göre, yanına gelen kadının elindeki çiçeği zorla koklatması üzerine neredeyse bayılıyordu. Kaçırıldığını zannedip büyük panik yaşayan Süreyya Karaosmanoğlu, başına gelen talihsiz olayı şöyle anlattı:
Alıntı Metni
‘KAÇIRILIYORUM SANDIM’
Hem alerjik astım hem de panik atak hastası olan Süreyya, çiçeği kokladıktan sonra dayanılmaz bir baş ağrısı yaşadığını aktardı. Yaşadıklarına anlam veremeyen genç kadın, “
Başta olayın bir kaçırma teşebbüsü olduğunu düşünmedim. Çiçeği koklattıktan sonra başım ağrımaya ve dönmeye başlayınca ben olayın içerisinde bir iş olduğunu düşündüm” dedi. Sonrasında evinin yolunu tutan genç kadın, bu sefer de başka bir mağduriyet yaşadı.
Önünde kırmızı bir araba durdu ve “Ben havalimanı çalışanıyım, teslimat fazlası parfüm satıyorum” dedi.
“Hayır, istemiyorum” demesine karşın, “Buyurun koklayın" demesi ve iki kişinin de koklatmaya çalışması üzerine Süreyya, bu iki olayın birbiriyle bağlantılı olduğunu düşündü. Yaşadığı olayın şokuyla neye uğradığını şaşıran genç kadın, “Bunlar çete ve beni takip ettiler” düşüncesiyle paniğe kapıldı. AÇIKLAMALARI SOSYAL MEDYADA GÜMDEM YARATTI
Yaşadıklarını herkesin, özellikle kadınların ve çocukların daha dikkatli olması için sosyal medya hesabında anlatması üzerine de gündem oldu. Videoyu çekip çekmeme arasında kararsız kaldığını ancak toplumu bilinçlendirmek için çekmeye karar verdiğini söyleyen Süreyya, “
Benim gibi 27 yaşında yetişkin bir insanın başına gündüz vakti kalabalık bir ortamda bu olay geliyorsa herkesin başına gelebilir. Amacım endişe yaratmak ya da kimseyi tedirgin etmek değil, tamamen bilinçlendirmek” dedi.
Alıntı Metni
‘OLAYIN ETKİSİNDEN ÇIKAMIYORUM’
Kendisine bunu yaşatan kişi hakkında şikayetçi olan Süreyya, şüphelinin yakalanmasına rağmen hala yaşadığı kâbus dolu anların etkisinden çıkamadığını söylüyor.
Genç kadın evinden iş yerine giderken bile tedirgin oluyor. Çocuklarını okula kendisi bırakıp, kendisi alıyor. Bu olayın kendisinde travma yarattığını anlatan Süreyya, “Bakırköy Meydanı'na gidemiyorum. Sokakta yürürken arkama bakıyorum, sürekli tetikteyim” diyerek tüm kadınlara, bu tür davranışlarda bulunan kişilerden hızlıca uzaklaşmaları uyarısında bulundu.
Kaynak ; Milliyet