Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-11-25, 07:15   #1
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Münevver Karabulut belgeseline aileden tepki


Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, yapım sürecinden haberdar olmadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Dosyayı kapattım. Her şeyden uzaklaştım, Bolu’ya yerleştim. Bizim bilgimiz dışında yapılmış. Görüşme ve benzeri bir yok. Şikâyetçi olacağım. Ben çok yoruldum, ilahi adalete sığındım. Artık bu işin son şeyi de diyelim… Bilgimiz yoktu. Çok şaşkınım. Yani biri sokakta ‘Sen Münevver’in babası mısın?’ diye sorduğunda bile ben ‘Hayır, değilim’ diyorum. Artık bu konuyu tamamen kapatıp uzaklaşmak isterken tekrar tekrar gündeme gelmesini istemiyoruz.”

Avukat Murat Öksüz de Türk Medeni Kanunu ile Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca bir kişinin hayatına, özel yaşamına ve aile mahremiyetine ilişkin içeriklerde aile izninin zorunlu olduğunu, belgesel niteliğinde olsa dahi bu rızanın alınması gerektiğini vurguladı.

Aylar önce ihtarname gönderildi

Belgeselin çekileceğine ilişkin konunun aylar önce gündeme gelmesi üzerine dijital platforma yazılı bir ihtarname gönderildiği, ailenin hukuki sürecin başlatılacağı ve gelecek hafta içerisinde tedbir talepli gerekli başvuruların yapılacağı aktarıldı.




Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla