İSMAİL ŞAHİN Program kapsamında, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde yazılım geliştirme, yiyecek ve içecek hizmetleri, endüstriyel bakım ve onarım, tesisat ve enerji sistemleri ile endüstriyel otomasyon teknolojileri gibi alanlarda 120 öğrenciye mesleki eğitim fırsatı sunulacak. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) da paydaş olarak sürece katkı sağlıyor. UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, “Bu iş birliği doğrudan hedeflenen öğrencilerin ötesinde sistemi de güçlendirmektedir” dedi. EBRD Türkiye ve Kafkaslar Yönetici Direktörü Elisabetta Falcetti ise, “Bu girişimin sağlık sektöründe kritik bir insan kaynağı sorununu ele alacağına inanıyorum. Başarısının diğer sektörlere de taşınmasını dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.
‘Önemli bir adım’
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp ise, “Öğrencilerimiz haftada 4 gün hastanemizde eğitim alacak. Bu proje, ‘Yalnızca bir eğitim uygulaması değil; özel sektör, uluslararası kuruluşlar ve kamu iş birliğinin Türkiye’deki öncü, dünyada ise örnek gösterilebilecek bir modeli’… Özel sektör üretim ve tecrübeyi koyuyor, kamu düzenleyici rolünde, UNICEF toplumsal faydayı sağlıyor. Önceliğimiz, gençlere umut, fırsat ve güven dolu gelecek sunmak” dedi.
Kaynak ; Milliyet