AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün basına kapalı toplanan MKYK, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantının başında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemi değerlendirdi. Terörsüz Türkiye hedefinin hassasiyetine dikkati çeken Erdoğan, kurmaylarına süreçte hassas bir dil kullanılması uyarısı yaptı. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, konuşmasında, “Hüseyin Bey (Yayman) İmralı’ya gitti. Görüşme olumlu bir havada gerçekleşmiştir. Bu fasıl da böylelikle tamamlanmış oldu. İmralı’nın mesajları birinci ağızdan duyulmuş oldu. Bu ziyaret, Terörsüz Türkiye sürecini bir adım ileriye taşıyacaktır. Bundan sonrasında atacağımız adımları büyük bir titizlikle planlıyoruz. Süreci kararlılıkla devam ettireceğiz” mesajını verdi. Erdoğan’ın, PKK’nın silah bırakması ve Suriye ile ilgili beklentiler konusunda tarafların hemfikir olduğunu söylediği de ifade edildi.
‘Damardan girdin Murat’
MKYK’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yapılan inşa faaliyetleri ile TOKİ’nin başlattığı 500 bin sosyal konut projesi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Sunumun ilk bölümünde depremden etkilelenen 11 ilin görüntüleri ve evlerine kavuşan vatandaşların sevincinin yer aldığı bir video izletildi. Duygusal bir müzikle yapılan videoya Erdoğan’ın “Damardan girdin Murat” yorumunu yaptığı öğrenildi. 1+1, 2+1 konut projelerinin özel sektör eliyle de teşvik edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan’ın, “Ev sahipliği oranının artması için bu tarz evleri artırın” talimatı verdiği öğrenildi.
‘Millet rahatlamalı’
İstanbul’da yapılan TOKİ’nin kiralık konut projesine ilişkin de Erdoğan, “Milletin kiralarla ilgili rahatlaması lazım. Vatandaş, kira noktasında daha fazla zor duruma düşmemeli. Biz bu anlamda ne adım atmamız gerekiyorsa atacağız. Bu projenin de kiraların dengelenmesi açısından önemli olacağını düşünüyorum” dedi.
Başvuru 5 milyonu geçti
Kurum, geçtiğimiz 10 Kasım’dan itibaren konut projesine başvuranların sayısının 5 milyonu geçtiğini söyledi.
Kaynak ; Milliyet