Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 - 06 - 2015, 17:11   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Ezqi Konuyu Baslatan
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Tirşik Çorbası


Malzemeler

1 kg Tırşik yaprağı
1 kase yoğurt
1 kg nohut ile dövme
1 çorba kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Yeterince su


Tarif

Tırşik yaprağı ince ince doğranır.
Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır.
Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır.
Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir.
İyice karıştırılır üzerine un eklenir.
Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir.
Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır.
Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.




Alıntı..
  Alıntı ile Cevapla