Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-11-25, 07:15   #1
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Motosikletli süper kahraman

Vize randevusu için Sarıyer İstinye’de bulunan ABD Konsolosluğuna gitmek isteyen genç bir doktor, babasının kullandığı araçla trafikte sıkışıp kaldı. Randevu saatinin yaklaşmasıyla büyük panik yaşayan baba-kızın yardım çağrısına motosikletiyle seyir halinde olan Osman Yavuz karşılık verdi.

‘25 dakikam var’

Navigasyona göre Konsolosluğa varış için 46 dakika vardı. Bu da genç doktorun vize randevusuna kaç kalacağı anlamına geliyordu. Osman Yavuz, hiç düşünmeden doktorun yardımına koştu. Doktorun “25 dakikam var, mutlaka Konsoloslukta olmam gerekiyor” sözleri üzerine Yavuz, sakin bir tonla, “Sen çantayı tak, rahat ol. Ben hallederim. Bana sadece yerini göster, heyecan yapma” diyerek yola çıktı. Yavuz, doktoru tam zamanında konsolosluğun kapısına bıraktı. Yaşanan kısa ama stresli yolculuğun, Yavuz’un kafa kamerasına yansıyan görüntüleri sosyal medyada yayıldı.

Vizeyi aldı

Binlerce kez paylaşılan gönderiyle ilgili Yavuz, Milliyet’e yaptığı açıklamda şunları söyledi:

“Sabah işe giderken yolda ilerliyordum, bir ailenin bana el işareti yaptığını gördüm. Motorumu kenara çekip durdum. Daha sonra genç doktoru ABD Konsolosluğu’na yetiştirdim, randevusu vardı, ben de vaktinde ulaşmasını sağladım. Paylaşımı yaptıktan sonra doktorun babası Instagram’dan bana ulaştı ve videoyu paylaşmamdan anladığım kadarıyla biraz rahatsız olmuş. Kötü bir niyetle paylaşmadım ama keşke önce bir sorsaydım diye düşünüyorum. Babası, kızının Amerika’da bir sağlık kuruluşunda staj için vize başvurusunda bulunduğunu, stajı bitince Türkiye’ye döneceğini yazmış. Vizesini de aldığını belirtmiş. Kendisine mesaj attım, numarasını istedim, ulaşabilirsem kendisinden bizzat özür dileyeceğim.”

Yavuz, geçen 10 Kasım’da bir polis memurunu da ricası üzerine, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na bıraktığını anlattı.

Kaynak ; Milliyet