Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 - 06 - 2015, 17:03   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Ezqi Konuyu Baslatan
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kokoş Pastası


Malzemeler:Kek için;
3 yumurta,
1.5 su bardağı süt,
1 su bardağı şeker,
3 yemek kaşığı kakao,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı sıvı yağ,
Aldığı kadar un.
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt,
5 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
1 yumurta sarısı,
2 çay bardağı şeker,
2 yemek kaşığı labne.
Kaplamak için;
2 poşet krem şanti,
2 su bardağı su veya süt,
üzeri içinde kakao.
Hazırlanışı:
Kek için fırın 170 dereceye ayarlanır,
Yumurta ve şeker köpük olana dek çırpılır ,
Daha sonra sıvılar eklenir ve çırpılmaya devam edilir ve malzemeler tek tek eklenir ,
Un ve kabartma tozu elenerek eklenir
Boza kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenir,
Çırpıp yağlanmış tepsiye dökeriz ve fırına atarız,
Muhallebi için süt, yumurta sarısı, un, şeker çırpılır ve tencereyle ocağa alınır,
Karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir,
Ateşten alınır vanilya eklenip çırpılır,
Ilıyınca labne eklenir tekrar çırpılır,
Krem santi de çırpılarak hazırlanır ve dolaba konur
Kek piştikten sonra önce ortadan 2 ye bölünür sonra enlemesine bölünür,
Ben 4 parça kekin 3 parçasını kullandım,
Kestiğimiz keki şekerli suyla hafifçe ıslatalım muhallebiyi yayalım,
Öteki kata da aynı işlemi uygulayalım,
3. katı da ekleyip ıslatalım hafifçe ve en üstü krem şantiyle sıvayalım,
Bir parça dantel (Dolap içlerine serilen danteller olabilir naylon olanlar) pastanın üzerine serilir,
Kakao süzgeç yardımıyla üzerine serpilir,
En son dantel kaldırılır,
Servisten önce dolapta en az 4 saat bekletilir.
Afiyet olsun...
  Alıntı ile Cevapla