Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt, düzenledi?i bas?n brifinginde Trump-Putin zirvesinin yap?l?p yap?lmayaca??na ili?kin gündemi de?erlendirdi.
Leavitt, Trump'?n devam eden sava?? sona erdirmek için Rusya ve Ukrayna'n?n "ilerleme kaydetmemesinden" duydu?u hayal k?r?kl???n? vurgulad?.
ABD'nin iki Rus petrol ?irketine getirdi?i yapt?r?mlara at?f yapan Leavitt, Trump'?n gerekli gördü?ü her zaman Moskova'ya kar?? ad?m atabilece?ini gösterdi?ini ifade etti.
Trump'?n bu sava?? sona erdirebilmek için Putin ile görü?meyi istedi?ini ancak bu görü?menin somut bir sonuç vermesi gerekti?ini kaydeden Leavitt, olas? bir Trump-Putin görü?mesinin "tamamen masadan kalkmad???n?" belirtti.
Gerilim gittikçe art?yor! Putin'den Trump'a çok net 'yapt?r?m' yan?t?ABD'li sözcü, "Ba?kan ve tüm yönetim bir gün bu görü?menin tekrar gerçekle?mesini umuyor, ancak bu görü?meden somut ve olumlu bir sonuç ç?kmas?n? sa?lamak istiyoruz." de?erlendirmesini yapt?.
Leavitt, Trump'?n sadece söz de?il iki taraftan da ama özellikle Moskova'dan "eylem" görmek istedi?ini vurgulayarak, bu süreci yak?ndan takip etmeye devam edeceklerini söyledi.
ABD Ba?kan? Trump, Budape?te'de yap?lmas? planlanan ancak iptal edilen Rusya Devlet Ba?kan? Putin'le görü?mesine ili?kin dün Beyaz Saray'da yapt??? aç?klamada, "Devlet Ba?kan? Putin ile olan toplant?y? iptal ettim çünkü bana do?ru gelmedi." demi?ti.
?srail'in Güvenlik Bakan? Ben-Gvir insanl?k d??? muameleyi övünerek payla?t?!
Kaynak ; Milliyet