Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-25, 00:15   #1
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Trump'?n temsilcileri ?srailli bakan Ben-Gvir ile tart??t?

ABD Ba?kan? Donald Trump'?n Orta Do?u Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile Trump'?n damad? ve eski dan??man? Jared Kushner, Gazze'de ate?kes anla?mas?n?n görü?üldü?ü ?srail kabine toplant?s?na kat?ld?.

?srail bas?n?ndaki haberlere göre, Witkoff ve Kushner, Bat? Kudüs'te ?srail Ba?bakan? Binyamin Netanyahu ile görü?tü.

Witkoff ve Kushner, Netanyahu ile görü?tükten sonra Trump'?n Gazze'de ate?kes plan?n?n görü?üldü?ü ?srail kabine oturumuna kat?ld?.

Ayr?ca, Witkoff ve Kushner'?n, yar?n Netanyahu'nun ülkesindeki güvenlik birimleriyle "Hamas sonras? Gazze'nin yönetimini" görü?ece?i toplant?ya kat?lmas? planlan?yor.

Trump'tan ate?kes aç?klamas?: Gazze'de sava?? bitirdik, Erdo?an harika bir i? ç?kard?- A?IRI SA?CI BAKAN ?LE TRUMP'IN TEMS?LC?S? ARASINDA SÖZLÜ ATI?MA

Öte yandan ?srailli a??r? sa?c? Ulusal Güvenlik Bakan? Itamar Ben-Gvir ile Trump'?n Özel Temsilcisi Witkoff aras?nda sözlü at??ma ya?and?.

Ben-Gvir Witkoff'a Gazze ?eridi'nde ate?kes ve esir takas? anla?mas?yla ?srail hapishanelerinden serbest kalacak Filistinli esirlerin isimlerinin oldu?u listeyi gördü?ünü ve bu isimlerden rahats?z oldu?unu söyledi.

Ate?kese kar?? ç?kan a??r? sa?c? Ben-Gvir, anla?mayla bar???n sa?lanamayaca??n? ve söz konusu ate?kesi Witkoff'un kendi ülkesinde yapmayaca??n? savundu.

Witkoff ise a??r? sa?c? ?srailli Bakan'a, "Seni anl?yorum ama sana ki?isel bir hikaye anlatmak istiyorum. A??r? dozdan ölen bir çocu?um vard? ve ona bu dozu veren ki?inin ailesini öldürmek istedim. Ama mahkemeye gitti?imde, çok utanan ve af dileyen ailesini gördüm ve onlar? affettim." ?eklinde kar??l?k verdi.

Trump'?n damad? Kushner ise Hamas'?n dünya çap?nda yaln?zla?t?r?ld???n? savundu.

Hamas-?srail anla?mas?n?n detaylar? belli oldu! Gazze'de kal?c? ate?kes ba?lad?D??i?leri Bakan? Hakan Fidan'dan Gazze'de ate?kes aç?klamas?: Türkiye muazzam bir çaba ortaya koydu

Kaynak ; Milliyet