Kahramanmara? merkezli depremler 11 ilde y?k?ma ve can kay?plar?na neden olurken geride binlerce yar?m kalan hayat b?rakt?. Ailesini, evini, i?ini, semtini hatta geçmi?ini kaybeden binlerce ki?i için s???nacak en güvenli liman devletin kurumlar? oldu. Mehmet-Hatice Koyunlu çifti de o depremzede ailelerden biriydi. Kahramanmara?'?n Dulkadiro?lu ?lçesine ba?l? Tevekkeli Mahallesi'nde ya?an çift, evlerini ve geçim kaynaklar? olan hayvanlar?n? asr?n felaketinde kaybetti. Depremin hemen ard?ndan çekilen görüntülerde çad?rlar?n?n önünde gözya?? döken Hatice Koyunlu'nun "Allah devletimize zeval vermesin. Yüce rabbime hamdolsun" sözleri yüreklere dokunmu?tu.
Son dakika: Serdar Öktem cinayetinde suikast silahlar? ortaya ç?kt?
BAKAN KURUM: SÖZÜMÜZÜ TAMAMLAMAYA ÇOK AZ KALDI
Koyunlu çifti için inançla s???nd?klar? devlet; yeni bir hikaye yazd?. Çevre, ?ehircilik ve ?klim De?i?ikli?i Bakanl??? taraf?ndan Tevekkeli Mahallesi'de in?a edilen köy evlerinden birine yerle?en çift, yine devletin deste?iyle hayvanc?l??a ba?lad?. Çevre, ?ehircilik ve ?klim De?i?ikli?i Bakan? Murat Kurum, Koyunlu çiftinin yeni evlerinin görüntülerini, "Bir yeniden ba?lama hikayesiydi bu... Biz ta? üstüne ta? de?il umut üstüne hayat in?a etti?imizi biliyorduk ama bu kadar güzeline vesile oldu?umuzu tahmin etmiyorduk. Böyle yüzlerce sevinç için; sözümüzü tamamlamaya çok az kald?" notuyla sosyal medya hesab?ndan payla?t?.
"B?R BAKTIM K? 19 NUMARA; DÜNYA BEN?M OLDU"
Görüntülerde yer alan Mehmet Koyunlu, hayata yeniden büyük bir umutla tutunduklar?n? anlatt?: Anahtar? verir vermez yeni evime göçtüm. Geldim ki; devlet bana villa yapm??. Evin önüne geldim. Bir bakt?m ki 19 numara. Dünya benim oldu. Onu ya?ayan bilir. ?çeri girdik ki; cennete geldik. Allah devletimize zeval vermesin. O Murat Kurum var ya ?imdi buraya gelsin ben koç kesece?im" dedi.
?srailli güvenlik analisti 'Kader anla?mas?' diyerek Türkiye'ye kar?? 3'lü ittifak önerdi! 'Ankara yenilmez'
"SONUNDA KADER?M?ZDE GÜN GÖRMEK DE VARMI?"
Hastal?k nedeniyle hayat?n? kaybeden k?z?n?n ard?nda b?rakt??? bir torununun da bak?m?n? üstlenen Hatice Koyunlu ise ?öyle konu?tu: O depremler bizi mahvetti. Biz bu eve göçtük. Dünya bizim oldu. Bugünümüze çok ?ükür. Çok çileler çektik. Allah'?m bize bir musibet verdi ama arkada huzuru da verdi. Sonunda kaderimizde mutluluk da varm??. Hayat görmek de varm??, gün görmek de varm??. Ya?amak da varm??. Çok iyidir evimiz, çok kibard?r, güzeldir, kullan??l?d?r. Yani içinde huzur da buluyoruz. Rahat da ediyoruz.
Kaynak ; Milliyet