Çanakkale'den korkunç bir haber geldi. Biga ilçesinde Y.C. (14), aya??na bast??? gerekçesiyle s?n?f arkada?? M.D.Y.'yi (14) döverek hastanelik etti. M.D.Y.'nin beyin kanamas? geçirdi?i tespit edilirken, gözalt?na al?nan Y.C. tutukland?.
AYA?INA BASINCA DARBETT?
Olay, 25 Eylül'de saat 15.30 s?ralar?nda Biga ?ÇDA? Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. ?ddiaya göre; M.D.Y., s?n?f arkada?? Y.C.'nin aya??na bast?. Bunun üzerine Y.C., M.D.Y. yumruk att?. Ald??? darbeyle ba??n? s?raya çarpan M.D.Y. yere dü?tü. Y.C. yerdeki M.D.Y.'yi tekmeleyip, yumruklayarak darbetti. Nöbetçi ö?retmen, durumu sa?l?k ekiplerine bildirdi. ?hbarla gelen sa?l?k ekipleri, M.D.Y.'nin kalbinin durdu?unu belirledi. M.D.Y.'nin duran kalbi ambulansta yap?lan müdahale ile tekrar çal??t?r?ld?. Önce Biga Devlet Hastanesi'ne kald?r?lan ard?ndan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Hastanesi'ne sevk edilen M.D.Y.'nin beyin kanamas? geçirdi?i ve birçok organ?nda hasar olu?tu?u tespit edildi. Olay ile ilgili soru?turma ba?lat?l?rken, gözalt?na al?nan Y.C., 'Öldürmeye te?ebbüs' suçundan tutukland?.
'VAH??CE B?R SALDIRI'
Zonguldak'tan geçen y?l ailesini Karabiga'ya getirdi?ini belirten Hasan Y., "O?lum M.D.Y.'yi ilkokul tamamlad?ktan sonra lise e?itimi için ?ÇDA? Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne yazd?rd?m. Olay, çocu?uma yap?lan vah?ice bir sald?r?. Son ders ziline girmeden önceki teneffüs aras?nda gerçekle?en bir sald?r?. Sadece çocu?um yanl??l?kla di?er çocu?un aya??na bast??? için gerçekle?en bir hadise. Bildiklerimiz bu kadar. Çocu?um ?u an yo?un bak?mda. Hayati mücadelesi devam ediyor. Durumun kritik oldu?unu doktorlar aç?klad?. Ba?ka çocuklar?n ba??na gelmesini istemiyorum. Üzgünüz, bekliyoruz" dedi.
'AKRAN ZORBALI?INA ÇARE BULUNSUN'
Anne Çi?dem Y. ise "?laçlar? kestikleri halde çocu?um uyanm?yor. Allah'tan gelse her ?eye raz?y?m ama çocu?umun bu durumu bir caninin elinden geldi?i için çok üzgünüm. Çocu?umun ba??na böyle bir ?ey geldi, ba?kalar?n?nkine gelmesin. Bu akran zorbal???na bir çare bulunsun istiyorum. Çocu?umu çok zorluklarla dünyaya getirdim; orada yatmas?na dayanam?yorum. Çok anneci bir çocuktu. Bir kar?ncay? bile incitmezdi. O?luma bunu yapan?n en a??r cezay? almas?n? istiyorum. Bunun için elimden gelenin yapaca??m" diye konu?tu.
Kaynak ; Milliyet