Ankara'n?n Keçiören ilçesinde 5'inci s?n?f ö?rencisi Yi?it Cem Alt?nok (11), sokak aras?nda yoku? a?a?? sürdü?ü bisikletiyle 8 metre yüksekli?indeki istinat duvar?ndan dü?erek hayat?n? kaybetti. Anne Nazl?can Aygün, kaza öncesi bisikletin fren sisteminin arkada?lar? K.U.Ç. (11) ve E.T.?. (12) taraf?ndan bilinçli ?ekilde bozuldu?unu iddia ederek, güvenlik kameras? görüntüsüyle savc?l??a suç duyurusunda bulundu.Olay, 2 Temmuz'da Atapark Mahallesi 1269'uncu Sokakta meydana geldi. Gülhane Ortaokulu'nda 5'inci s?n?f ö?rencisi Yi?it Cem Alt?nok, yaz tatilinde arkada?lar?yla sokak aras?nda yoku? a?a?? sürdü?ü bisikletiyle 8 metre yüksekli?indeki istinat duvar?ndan dü?tü. Yaralanan Yi?it Cem, ambulans ile hastaneye kald?r?ld?. Tedaviye al?nan Yi?it Cem, 4 Temmuz'da hayat?n? kaybetti.
Yi?it Cem Alt?nok'un annesi Nazl?can Aygün, kaza öncesi bisikletin fren sisteminin arkada?lar? K.U.Ç. ve E.T.?. taraf?ndan bilinçli ?ekilde bozuldu?unu iddia ederek savc?l??a suç duyurusunda bulundu. Aygün, istinat duvar?n?n bulundu?u binan?n müteahhidinin de duvarda yeterli güvenlik önlemi almad???n? ileri sürdü. Aygün, kaza öncesine ait güvenlik kameras? görüntüsünü de savc?l??a delil olarak sundu. Dosyaya giren görüntüde Yi?it Cem, önce yoku?tan elinde bisikletiyle ç?karken görüldü. Sonra tekrar bindi?i s?rada arkada??n?n fren mekanizmas?ndan bir malzemeyi çekti?i görüldü. Yi?it Cem, daha sonra yoku? a?a??ya sürdü?ü bisikletiyle gözden kaybolurken, kazay? gören arkada?lar?n?n panik içinde sa?a sola ko?mas? da görüntüde yer ald?. Soru?turma kapsam?nda çocuklar?n ifadesi al?nd?.
'SADECE 2'S?N?N ?FADES? ALINIYOR'
Nazl?can Aygün, Yi?it Cem'in tek çocu?u oldu?unu ve 78 gündür adalet arad???n? belirterek, "O?lum okul tatil olunca d??ar? bisiklet sürmeye ç?kt?. O?lum yoku?tan a?a?? tek ba??na ilk önce bisikletiyle iniyor. Geri bisikletini eline alarak ç?k?yor. Bisikletini eline al?p üstüne bindi?inde, birisi o?lumu oyalayarak öbürü de bisikletinin fren pabuçlar?n? söküyor. O?lum yolda iki tur att?ktan sonra yoku?tan gitmesi için i?aret ediliyor. Çok sakin ve so?ukkanl? bir ?ekilde o?lumu dü?ü?üne kadar izliyorlar. O?lum 8 metrelik istinat duvar?ndan bisikletle beraber uçuyor. 8 metrelik istinat duvar?na çok alçak bir ?ekilde demir koymu?lar. Sadece iki ki?inin ifadesi al?n?yor. Halbuki olay yerinde 5 tane çocuk var. Belki tan?k ç?kacakt? aralar?nda çocuklar?n. Ama sadece 2'sinin ifadesi al?n?yor" dedi.
'O?LUMU ÖLÜME GÖNDERD?LER'
Aygün, "Çocuklardan birisi ifadesinde bisikletin frenlerini kontrol etti?ini söylüyor. Fren oradan kontrol edilmez. Fren direksiyondan kontrol edilir. Avukat?m gece 00.00'da geldi?inde sadece kendi binamdaki kamera kay?tlar?nda frenle oynand???n? fark ediyor. Biz hastanede yo?un bak?m kap?s?nda beklerken o?lumun bisikletini teslim etmeye çal??t?lar. Ama herhangi bir tutanak tutulmam??. 'Bisiklet kazas?' diye geçmi?ler. Bisiklet kazas? bile olsa o frenler kontrol edilmez miydi, dü?ünülmez miydi? Ben ac?m? b?rakt?m, adalet aramaya ba?lad?m. Adalet bana gelmeliydi, ben u?ra?mamal?yd?m, ac?m? ya?amal?yd?m. Bu olaydan önce Ahmet Minguzzi olay?nda ben o?lumu uyarm??t?m; 'o?lum bak böyle böyle yap?yorlar' diye. Bizim ba??m?za geldi. Kimse demesin ki 'bizim ba??m?za gelmez.' Benim o?lumun ba??na geldiyse herkese gelir. O?lumun ya?ama hakk?n? ald?lar. O?lum sadece bisiklet sürmek istemi?ti. Onlar?n bisikleti yok diye ikinci bisikleti de onlara vermi?ti. Onlar bisikletin frenlerini kopartt?lar, o?lumu ölüme gönderdiler" diye konu?tu.
'OKUL B?R?NC?S?YD?'
Aygün, olay sonras? kamera kay?tlar?n? avukat?n?n yard?m?yla bulduklar?n? ifade ederek, "Bu kamera kayd? olmasayd? olay kapat?lacakt?. Polisler müteahhidi bulamad???n? söylüyor. Suça sürüklenen çocuk diye bir ?ey oldu?unu asla kabul etmiyorum. Çocuk benim çocu?umdu. Okula gidiyordu. Bisiklet sürmeye ç?km??t?. Ölümü hak etmemi?ti benim o?lum. Benim o?lum hasta de?ildi. Kendili?inden vefat etmedi. Benim o?lum ölmedi, öldürüldü. 78 gündür dosyam?z hala karakolda. Adli sürecin ba?lanmas?n?, ayd?nlat?lmas?n? istiyorum. Bu binay? yapan müteahhitten de ?ikayetçiyim. Neden benim o?lumun frenlerini çektiler? Kamera kayd?nda var kontrol etmiyor bilakis çekiyor frenleri çok h?zl? bir ?ekilde. Çok tecrübeli bir ?ekilde yap?yor. Bir tane çocu?um vard? o da gitti. Ne zorluklarla büyütmü?tüm. Okul birincisiydi benim o?lum okuyordu. Yaz tatiline girecekti, takdir alm??t?" diyerek gözya?? döktü. (DHA)
Kaynak ; Milliyet