HABER MERKEZİ/ Selçuk Bayraktar'ın açıklamaları şu şekilde: "Aselsan'ın düzenlediği hava savunma sistemleri yarışmasındayız. Hava savunma sistemleri çok kritik. Ben şampiyonları şimdiden tebrik ediyorum.
Haber Detay Görsel SliderTEKNOFEST'in 64 farklı yarışması var. Buraya gelen yaklaşık 7.500 finalist.
TEKNOFEST İstanbul'da ikinci gün coşkusu! Eski NASA Yöneticisi Robinson'dan Türkiye'nin uzay çalışmalarına övgü
'DÜNYA'NIN EN BÜYÜK ETKİNLİĞİ'
Çevre Enerji Teknoloji Yarışması, tabi bu yarışma sadece savunma sanayii değil sağlıkla, çevre ile enerji teknolojileri ile haberleşme teknolojileriyle ilgili yarışmamız var. Dünyanın en büyük etkinliği.
'GÜNEŞ ENERJİLİ ARABALARA KADAR HER ŞEY VAR'
TEKNOFEST artık ulaşabileceği en üst noktaya çıktı. Şampiyonlar geçici muazzam. 7.500 finalistin 65 kategoride onların eserleri sergileniyor. Onkolojiden tutun, kanser üzerinden çalışan bilimsel yarışmadan tutun rokete, model uyduya, güneş enerjili arabalara kadar her şey var.
Gözler ocak ayına çevrildi: İşte en düşük emekli maaşı için konuşulan zam oranı!
'BU TUTKU İÇİMİZDEN HİÇ ÇIKMADI'
TEKNOFEST'in bütün hikayesi aslında bir dokunuş. Bizlerin de hikayesinde olduğu gibi ufacık yaşta ben havacılık etkinliğine gitmiştim. 8 yaşındaydım. Orada babam beni uçağa bindirmişti. Uçaklara dokunmuştum. Ondan sonra bu tutku içimizden hiç çıkmadı.
BAYRAKTAR, TEKNOFEST ALANINI TANITTI
T3'ün etkinlikleri muazzam burada dünya dron şampiyonası var. Çok yüksek süratle uçan dronlar var. Buraya 30'dan fazla ülke katılıyor.
BU YILKİ TEKNOFEST'İN FARKI NE?
Teknolojiye dokunup insanlık yararına, ülkemizi tam bağımsız ve müreffeh kılmak uğruna çok daha fazla deneyim var. Tasarımı mükemmel. Çok daha geniş bir alanda şu anda 1 milyon metrekarede TEKNOFEST. Bütün insanların deneyimleyebileceği etkinlikler.
Kaynak ; Milliyet