2017 y?l?nda Kadirli ilçesi ?ehir merkezi Kamil Kara Bulvar?'nda Mahmut F?nd?k isimli ?ahs?n kald?r?mda yürüdü?ü esnada, ayn? istikamette seyir halinde olan bir otomobilin sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybederek ?ahsa çarpt?.
?lginizi ÇekebilirKazada a??r yaralanan Mahmut F?nd?k, önce Kadirli Devlet Hastanesi'ne ard?ndan da hayati tehlike kayd?yla Gaziantep'de ba?ka bir hastaneye sevk edildi. Burada uzun süre komada kalan F?nd?k, gözlerini açt???nda belden a?a??s? felç kalarak yürüme kabiliyetini kaybetti?i anla??ld?. Vücudunun çe?itli yerlerinde k?r?klarda olan F?nd?k, uzun süre çe?itli hastanelerde tedavi gördü. Aradan geçen zaman içerisinde Mahmut F?nd?k'?n kollar?nda belinde boynunda da güç kayb? olu?tu. Yata?a ba??ml? ?ekilde hayat?n? sürdüren F?nd?k, ilk y?l engelli maa?? ald???n? ancak 2019 y?l?nda doktorlar?n %95 engelli raporu vermesine ra?men 'tam ba??ml?' olmad??? ve kendi i?ini kendi yapabilir ?eklinde rapor verilmesinden dolay? engelli maa??n?n kesilmesine tepki gösterdi.
"BEN YATA?A BA?IMLIYIM"
F?nd?k, "2017 y?l?nda kald?r?mda yürürken otomobilin çarpmas? sonucu engelli kald?m. ?u anda evde bak?m maa?? alam?yoruz. Çünkü k?smi ba??ml? raporu verildi. Ben yata?a ba??ml?y?m, kendi i?imi kendim göremiyorum. E?im olmadan hiçbir ?ey yapam?yorum. Bana e?im bak?yor. Ben evde bak?m maa??n? almak için yeniden sa?l?k durumumum de?erlendirmesini istiyorum" dedi.
E?i Fadime F?nd?k ise "E?im 2017 y?l?nda kaza geçirdi, daha sonra yata?a ba??ml? kald?, her ?eyi ile ben ilgileniyorum. ?lk 2 y?l evde bak?m maa?? al?yordum. Ancak e?imin sa?l?k raporu yenilenince tam ba??ml?dan k?smi ba??ml? olarak geçti. E?imin sa?l?k durumu daha kötüye gitmesine ra?men k?smi ba??ml? oldu. Bu duruma çözüm bulunmas?n? istiyorum" ?eklinde konu?tu.
Parkta oynayan çocu?a yorgun mermi isabet etti
Kaynak ; Milliyet