Erdo?an, tip onay belgesini, Togg Yönetim Kurulu Ba?kan? Fuat Tosyal?'ya verdi. Törene, Togg yönetim kurulu üyeleri di?er ad?yla babayi?itleri temsilen Fuat Tosyal?, Ahmet Nazif Zorlu, Tuncay Özilhan ve Türkcell Yönetim Kurulu Ba?kan? ?enol Kazanc? da kat?ld?. Sanayi ve Teknoloji Bakan? Mehmet Fatih kac?r ile Togg yönetimi, Erdo?an'a Togg'un yeni modeli T10F'in ilk teslimat?n? yapt?.
"Urla Ye?ili" ve "Mardin Mavisi" Togg'lar?n anahtarlar?, Cumhurba?kan? Erdo?an'a takdim edildi. Cumhurba?kan? Erdo?an, Mardin Mavisi Togg T10F'in direksiyonuna geçti. Erdo?an'a Sanayi ve Teknoloji Bakan? Mehmet Fatih Kac?r ve Togg CEO'su Gürcan Karaka? e?lik etti. Erdo?an, bir süre Dolmabahçe Çal??ma Ofisi'nde Togg'un yeni modelini test etti. Test sürü?ünün ard?ndan Bakan Kac?r, kat?l?mc?lara Erdo?an'?n kulland??? yeni modelin içinde bulunan ve T10F'in renklerine ilham olan Mardin ?ekeri ikram etti.
DÖNÜM NOKTASI: 29 EYLÜL
Her iki model de otomotiv dünyas?n?n en sayg?n güvenlik testi olan Euro NCAP'ten en yüksek puanlarla 5 y?ld?z almay? ba?ard?. 29 Eylül'den itibaren T10X ve T10F, Almanya'dan ba?layarak Avrupa yollar?na ç?kacak. Sanayi ve Teknoloji Bakan? Mehmet Fatih Kac?r, NSosyal'den yapt??? payla??mla Togg için dönüm noktas? olacak tarihi aç?klad?. Kac?r, "?imdi yeni bir sayfa aç?yoruz. Milli gururumuz Avrupa yollar?na ç?k?yor. Togg T10F ve T10X, 29 Eylül'de Almanya'da sat??a ç?kacak. Togg art?k sadece Türkiye'de de?il, Avrupa'da da güçlü bir oyuncu olarak sahneye ç?k?yor." ifadesini kulland?.
??TE TOGG KRONOLOJ?S?
Türkiye'nin yerli ve milli otomobil giri?imi Togg, 25 Haziran 2018'de kuruldu. Bugün hissedarlar? Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birli?i'dir (TOBB). 27 Aral?k 2019'da Gebze'de tan?t?lan ilk prototiplerle birlikte Togg'un yolculu?u kamuoyunun gözleri önünde ba?lad?.
29 Ekim 2022'de Gemlik'teki Togg Teknoloji Kampüsü Say?n Cumhurba?kan? Recep Tayyip Erdo?an taraf?ndan aç?ld?. Ayn? gün Togg'un ilk seri üretim arac? olan T10X banttan indirildi.
3 Nisan 2023'te Togg'un ilk teslimat? Say?n Cumhurba?kan? Recep Tayyip Erdo?an'a yap?ld?. Böylece T10X, sadece banttan inen ilk otomobil de?il, Say?n Cumhurba?kan? Recep Tayyip Erdo?an'a teslim edilen ilk araç oldu. Togg, ilk y?l?n? yakla??k 20 bin sat??la kapatt?.
Aradan geçen k?sa sürede bu ba?ar? katland? ve 2025 y?l? A?ustos ay? itibar?yla 81 ilde 70 binin üzerinde sat??a ula??ld?. ?imdi s?ra ikinci modelde.
Togg'un yeni fastback modeli T10F 15 Eylül'de ülkemizde de sat??a ç?k?yor. Sat??lar t?pk? T10X'de oldu?u gibi Togg'un dijital platformu Trumore üzerinden gerçekle?ecek.
Kaynak ; Milliyet