Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 - 06 - 2015, 12:10   #2 (permalink)
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Ege Bölgesinin Yemekleri - Ege Yemekleri Hakkında


Ebegümeci Kavurması

Malzemeler:

1 kg ebegümeci
2 adet orta boy kuru soğan
10-15 adet kurutulmuş acı biber
1 çorba kaşığı salça ( isteğe bağlı kullanılmayabilir )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Ebegümeciler yıkanır, suyu süzülür,ince doğranır. Tencereye sıvı yağ konur, ısınınca ince doğranmış soğanlar atılır. Soğan yumuşayınca salça, kısa süre sonra ebegümeci ve kuru acı biber atılır. Ara sıra karıştırarak ebegümeci solana kadar pişirilir. En son tuz katılır, gerekirse 1 çay bardağı kadar su eklenebilir. Ebegümeci tam pişince ateşten alınır. Sıcak olarak sofraya getirilir.

İzmir Köfte

600 gr. dana kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
Sos;
2 tatlı kaşığı margarin
2 büyük domates
yeterince su

Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi, 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberle yoğrulur. Kıyılmış maydanoz konur, tekrar yoğrulur. Parmak şeklinde köfteler yapılır. Köfteler tavada kızartılır. sonra bu köftelere küçük doğranmış ve bir başka kapta yağsız olarak pişirilip iyice ezilmiş domatesler eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte 15 dakika pişirilir.


Fırma Baklavası

4 su bardağı un
250 gr. Margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fincan süt
1 çay bardağı ceviz

Şurubu için;
4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su kaynatıp iki üç damla limon sıkılır

Tavada çiçek yağı kızdırılır. Ateşten indirilip. Biraz soğuyunca 1/4 margarin, 1 kaşık karbonat, 1 kahve fincanı su ilave edilerek karıştırılır. Bu karışıma 2 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar devam edilir. Bu işlem bittikten sonra elde köfte şeklinde verilerek tepsiye dizilir.
200 derece fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir. Bu arada şerbeti azırlanır. Fırından çıkarılan ılımış fırma baklavasının üzerine ılık olarak şerbet dökülür. 1 saat beklenir, servis yapılır.

  Alıntı ile Cevapla