Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 - 06 - 2015, 12:04   #1 (permalink)
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Ege bölgesinde en fazla yetişen ürünler nelerdir?


Ege bölgesi verimli topraklara sahip olan bir bölgemizdir. Bu nedenle bu bölgedeki halkın büyük bir kısmının geçim kaynağı tarımdır. Ege bölgesinde yetişen meyve ve sebzeler sadece yurt içinde tüketilmekte kalmayıp yurt dışına da ihracat edilmektedir. Bölgenin verimli topraklara sahip olması, su imkanının bol olması ve bol güneşe alması sonucunda tarım ürünleri oldukça çeşitlidir.


Ege bölgesinde yetişen ürünler:

Arpa: Ege bölgesinin iç kesimlerinde yetiştirilir.

Buğday: Ege bölgesinin her yerinde buğday yetiştirilmektedir. Fakat ağırlıklı olarak İç Batı Anadolu bölümünde buğday yetiştirildiği görülmektedir.

Haşhaş: Afyon, Uşak, Kütahya, Denizli ve Manisa illerinde devlet kontrolü altında üretilmektedir.

İncir: En fazla Aydın ili çevresinde yetiştirilmektedir.

Patates: İzmir-Ödemiş çevresinde yoğun olarak yetiştirilir ayrıca Afyon’da da yer yer patates yetiştirilmektedir.

Pamuk: Ege bölgesinin batısında kalan tüm çöküntü ovalarında pamuk tarımı yapılmaktadır.

Sebze: Seracılık yapıldığı için aralıksız olarak sebze yetiştirilmektedir.

Tütün: Ege bölgesinin batısında yer alan Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli illerinde yetiştirilmektedir.

Üzüm: Manisa, İzmir, Denizli dolaylarında çekirdeksiz üzümler kurutularak ihracat edilir.

Zeytin: Ege bölgesinin batısında kalan çöküntü ovalarında yetiştirilir. En çok Edremit-Ayvalık-Burhaniye çevresinde zeytin görülür.
  Alıntı ile Cevapla