Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-08-25, 14:20   #1
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
84 ya??nda kendi i?inin ba??nda! 'Çal???p üretmeye devam edece?im'

Ayd?n Efeler ?lçe merkezinde bulunan SGK ve Kad?n Do?um ve Çocuk hastanesi önünde seyyar sat?c?l?k yapan Mensure Toylan, kendi yapt??? hamur i?lerini yap?p satarak kimseye muhtaç olmadan hayat?n? idame ettirmeye çal???yor. E?inden kalma emekli ayl??? oldu?unu ancak buna ra?men bo? durmay?p çal??t???n? belirten ya?l? kad?n, günümüz gençli?inin en büyük s?k?nt?s?n?n 'üretmenden tüketmek' oldu?unu söyledi.

?lginizi Çekebilir"KEND? ÇAPIMDA ÇALI?IP ÜRETMEYE DEVAM ETMEK ?ST?YORUM"

Ak?ehir'de do?up büyüdü?ünü ve anne-babas?n? kaybedince 1979 y?l?nda o dönem Ayd?n'da memur olan abisinin yan?na geldi?ini belirtti.

Mensure Toylan, "Çocuklu?umda büyüklerimden hamur i?lerini ö?renmi?tim. Bizim çocuklu?umuzda her k?z yufka açar börek, çörek yapmas?n? bilirdi. 1988 y?l?nda evlendim. Evlili?im süresince terzilik yaparak aile ekonomisine katk? sa?lamaya çal??t?m. E?im 2017 y?l?nda vefat edince emekli maa?? bana kald?. Ancak ben hayat mücadelesine b?rakmad?m. Terzilik i?i fabrikasyon üretime dönünce yufka aç?p börek çörek yaparak satmaya ba?lad?m. Kimseden bir ?ey istemiyorum. Sa?l???m elverdikçe kendi çap?mda çal???p üretmeye devam etmek istiyorum. Sa?l?kl? olan herkesin de sadece kazanç için de?il sa?l???n? korumas? için çal??mas?n? tavsiye ediyorum" dedi.

Sivas'ta bir ilk! Eleman bulmay?nca kar?s?n? i?e ald?: ?a??r?p, tuhaf kar??l?yorlar
Kaynak ; Milliyet