30 Mart tarihinde meydana gelen olayda, ?stanbul'dan Sakarya'n?n Sapanca ilçesinde bungalov kiralayan Kozan ailesi, yap?n?n yatak odas? ve jakuzi bölümünün tamam?n? gören ampul içine saklanm?? gizli kameray? fark etti. Aile emniyete giderek ?ikayette bulundu. Yap?lan ihbar sonras?nda konuya ili?kin çal??ma ba?latan ekipler, i?letme sahibi Hüseyin K. (31) ve arkada?? Tansel S.'yi (48) gözalt?na ald?. ?fadeleri al?nan 2 ?üpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili haz?rlanan ve Sapanca Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame 2 ki?inin ayr? ayr? 'özel hayat?n gizlili?ini ihlal etme' suçundan 1,5 y?ldan 4,5 y?la kadar cezaland?r?lmalar? talep ediliyor.
?lginizi Çekebilir
SANIKLAR ?LK KEZ HAK?M KAR?ISINDA
Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada san?klar ilk kez hakim kar??s?na ç?kt?. Mü?tekiler, taraf avukatlar? ve tutuklu san?k Hüseyin K. duru?ma salonunda haz?r bulunurken di?er tutuklu san?k Tansel S., tutuklu bulundu?u cezaevinden SEGB?S arac?l???yla kat?ld?. Kimlik tespiti ve gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ard?ndan ba?layan duru?mada ilk olarak tutuklu san?k Hüseyin K. savunma verdi. Savunmalar s?ras?nda teknik sorunlar sebebiyle defaten kapanan SEGB?S sistemi için mahkeme heyeti tutuklu san?k Tansel S.'nin duru?ma salonuna getirilmesine karar vererek davaya 2 saat ara verdi. Ara sonras?nda devam eden duru?mada tutuklu san?klar savunmalar?n? yapt?, mü?tekiler ise ?ikayette bulundu.
Haber Detay Görsel Slider
"BEN BU KAMERALI AMPUL ?LE D??ER AMPULLER ARASINDA HERHANG? B?R FARK GÖRMED?M"
?lk duru?mas?nda savunmas?n? veren tutuklu san?k Hüseyin K., "Soru?turma esnas?nda verdi?im beyanlar? tekrar ederim. Olay günü ben di?er bungalovdakilerle ilgilenirken tutuklu san?k Tansel, di?er bungalovdaki mü?tekilerle ilgilendi. Olay günü 29 Mart tarihinde dava d??? mü?terileri bungalova yerle?tirip ayr?lm??t?m. Mü?tekileri kar??layan ve bungalova yerle?tiren Tansel'dir. Mü?tekiler rezervasyon için ben irtibata geçtim. Bungalovun ücretini bir k?sm?n? hat?rlad???m kadar 16 bin liras?n? Mesut Kozan'dan ald?m, di?er k?sm?n? giri?te Tansel ilgilendi?i için o ald?. Mü?tekiler gelmeden önce 7 Mart'ta kamera bulunan ampulü buldum ve foto?raf?n? göndererek ne oldu?unu sordum, onun bana ne yazd???n? hat?rlam?yorum. Bunu soru?turma esnas?nda söylemek akl?ma gelmedi. Ben bu kameral? ampul ile di?er ampuller aras?nda herhangi bir fark görmedim, depoya koydum. Bu ampul bungalovdaki masan?n üzerinde duruyordu. Bu ampulün depodan bungalovdaki jakuzinin üstündeki tesisata nas?l tak?ld???n? bilmiyorum" dedi. Mahkeme heyeti taraf?ndan R.Z. adl? ki?iyle kameral? ampul hakk?ndaki konu?malar?na yönelik sorulan soruya ise san?k Hüseyin K., "R.Z. ad?nda birini tan?m?yorum. Bu yaz??malar bana ait de?il benim rehberimde R.Z. ad?nda bir ki?i bile kay?tl? de?il" cevab?n? verdi.
"AMPULÜ D??ER AMPULLER G?B? ZANNETT?M, TANSEL'?N OLAB?LECE??N? DÜ?ÜNDÜM"
Tutuklu san?k Hüseyin K., "Tansel, bana bungalovda ara s?ra yard?ma geliyordu. Beraber temizlik yap?yor, mü?terilerle ilgileniyordu. Is?tmalarda sorun oldu?unda kazanla ve elektrikle ilgileniyordu. Telefonumda tespit edilen programlar benim tesisimin d?? güvenli?i için kulland??? programlar. D?? kamera görüntülerini izleyebilmem için yükledi?im programd?r. Söz konusu ampulden görüntü izlemedim, aktarmad?m. Söz konusu ampulü di?er ampuller gibi zannettim, Tansel'in olabilece?ini dü?ündüm. Ma?durum, zarar?m ve suçlunun en çok ortaya ç?kmas?n? ben isterim. Tahliyemi talep ediyorum" diye konu?tu.
"G?ZL? KAMERA OLAB?LECE??N? DÜ?ÜNMED?M"
Ampulün sensörlü oldu?unu, gizli kameral? bir ampul olmad???n? dü?ündü?ünü aktaran tutuklu san?k Tansel S., "Söz konusu bungalovlarda beyaz ve sar? led lambalar mutfak k?sm?n?n alt çekmecesinde bulunur. Ben yemek masas?nda buldum ampulü mutfak çekmecesindeki yedek ampullerin yan?na koydum. Ampul di?er ampuller gibiydi sadece alt?nda sensör oldu?unu, alt?ndan geçerken yand???n? dü?ündüm önemsemedim. Hüseyin'e ise sensörlü lamba san?r?m dedi?imi ve çekmeceye koydu?umu söyledim. Bu ampulün mü?teriler taraf?ndan b?rak?ld???n? dü?ündüm. Gizli kamera olabilece?ini dü?ünmedim. Olay tarihinde diz ameliyat? geçirdi?im için ikinci kata ç?kacak ampul bile takacak durumda de?ildim. Hüseyin'in dedesi vefat etti?inden benden yard?m istedi. Daha öncede yard?m ettim. ??letmenin çak?l ta??na kadar birçok yerde parmak izim olmas? muhtemeldir. Haftada 1 veya 2 gün bungalova u?rar?m. Söz konusu bungalovda çal??an temizlikçi i?çiler vard? ve olaydan 2 ay öncesinde kadar geliyorlard?. Bungalovlarla Hüseyin K. ve ailesi ilgilenirdi. Ampul bozuldu?u zaman bazen ben bazen de Hüseyin de?i?tiriyordu. Bu ampulü düzenli gelen mü?teriler takm?? olabilir. Bu ?ekilde sensörlü ampul yoktu. Bu ampulü Hüseyin yada mü?teriler koymu?tur diye çekmeceye koydum. Ampulün resmini Hüseyin bana göndermi? olup onun parmak izinin ç?kmamas? ve benim parmak izimin ç?kmas? tuhaf?ma gitmi?tir. Ben mü?tekileri bungalova yerle?tirirken Hüseyin yoktu. Mü?tekiler gelmeden önce temizli?i ben yapm?? olabilirim hat?rlam?yorum beraber de yapm?? olabiliriz. Hüseyin'in dedesi öldü?ünde ?stanbul'a gidip geliyordu o dönemde ben ilgilenirdim. Ben rezervasyonlara kar??mazd?m. Sadece temizlik ve kar??lamalarla ben ilgilenirdim. Ben buray? i?letmiyorum, yard?m için geliyordum. Beraat?m? talep ediyorum" ?eklinde konu?tu.
"LAMBALARIN ORTASINDA KIRMIZI I?IK GÖRDÜM"
Mü?teki Mesut Kozan, "Ben 9 Mart tarihinde arkada??m vas?tas?yla Hüseyin K. ile rezervasyon yapt?m. 9 Mart tarihinde Hüseyin K.'ye 15 bin lira ödeme yapt?m. 29 Mart'ta bungalova e?im ve k?z?m ile gittim. Biz 15.30 s?ralar?nda giri? yapt?k bungalova ve Tansel S. kar??lad?. Bungalovun orta?? oldu?unu 33 bin liran?n verilmesi gerekti?ini söyledi. Ben Tansel S.'nin hesab?na bu paray? gönderdim ve bize bungalovu tan?tt?. Biz bungalovda yemek yedik ve daha sonras?nda e?imle üst kata ç?kt?k. E?imle evli olan insanlar?n ya?ad?klar?n? ya?ad?k. 01.30 s?ralar?nda yatarken jakuzinin üzerinde 3'lü ?ekilde bulunan lambalar?n ortas?nda k?rm?z? ???k gördüm. Jakuzinin üzerine ç?kt?m ve ???k ampulün içindeki kameran?n etraf?ndan geliyordu. Sonra durumu kolluk kuvvetlerine bildirdim. Polisler gelince e?im k?rm?z? ?????n söndü?ünü söyledi ve bende fark ettim. Sabah 07.00 gibi toparlan?p ç?kt?k 09.00 gibi Tansel beni arayarak, 'Bizi ihbar etmi?siniz ba?ka bir mü?teri takm??t?r, kendi aram?zda halledebilirdik, bizim evrak eksikli?imiz' dedi. ?ikayetçiyim, davaya kat?lmak istiyorum" derken Mesut Kozan'?n e?i mü?teki P?nar Kozan da e?inin söylediklerine kat?larak ?ikayetçi oldu?unu söyledi.
DURU?MA ERTELEND?
Görü?ünü aç?klayan cumhuriyet sav?c?s? eksik hususlar?n giderilmesi ve san?klar?n tutukluluklar?n?n devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise eksik hususlar?n giderilmesi yönünde karar vererek duru?may? erteledi.
DURU?MA SONRASI GERG?NL?K
Ertelenen duru?ma sonras?nda adliye binas? d???nda taraflar aras?nda gerginlik ya?and?. Gerginlik, muhtemel bir kavgaya dönü?meden polis ekiplerinin müdahalesiyle son buldu. Taraflar araçlara binerek bölgeden ayr?ld?.
Kaynak ; Milliyet