ABD'nin Georgia eyaletinde ya?anan kan donduran olay, bir annenin iki yavrusunu nas?l göz göre göre ölüme götürdü?ünü ortaya koydu.
Daily Star'?n haberine göre genç bir kad?n, biri iki ya??nda, di?eri henüz bir ya??ndaki iki o?lunu evdeki f?r?na koyarak öldürdü. Cinayetin ard?ndan polisi arayan anne, ilk ba?ta çocuklar?n? evde ölü buldu?unu iddia etti hatta suçu bak?c?ya att?. Ancak gerçe?in ortaya ç?kmas? uzun sürmedi.
Kamuda zam pazarl???nda dü?üm çözüldü: HAK-?? ve TÜRK-?? zam için imzay? att?
AC?L SERV?S? ARADI
Lamora Williams isimli kad?n, Ke'Younte Penn ve Ja'Karter Williams isimli iki o?lunu f?r?na yerle?tirip çal??t?rd?ktan sonra acil servis hatt? 911'i arayarak, "F?r?n küçük o?lumun kafas?n?n üstündeydi, di?er o?lum ise yerdeydi. Ne yapaca??m? bilmiyorum, sadece i?ten geldim, evde bak?c? vard?" dedi. Ard?ndan korku dolu sözlerle kendini savundu: "Lütfen bana yard?m edin, hapse girmek istemiyorum. Bu benim suçum de?il."
'KORKU F?LM?NDEN FARKSIZDI'
Polis olay yerine geldi?inde, annenin anlatt?klar? ile ortam aras?ndaki tutars?zl?klar dikkat çekti. Gerçek çok geçmeden ortaya ç?kt?. Williams'?n cinayet öncesi çocuklar?n babas? Jameel Penn'e att??? görüntüler her ?eyi ortaya döktü. Penn, "Bana videolar? yollad?. Gördü?üm ?ey bir korku filminden farks?zd?" ifadelerini kulland?.
'RUHSAL SORUNLAR YA?IYORDU'
Polis, detayl? incelemenin ard?ndan Lamora Williams'?n çocuklar?n? "bilinçli ve kas?tl? olarak f?r?na koyup çal??t?rarak öldürdü?ünü" aç?klad?. Genç kad?n?n annesi Brenda, k?z?n?n uzun süredir a??r ruhsal sorunlar ya?ad???n?, defalarca yetkililere ba?vurduklar?n? ama hiçbir destek alamad?klar?n? söyledi. Annenin talebi üzerine, Lamora cezaevinde intihar riskine kar?? gözetim alt?na al?nd?.
Katman katman du?akabin kirecini çözüyor! Bir damlas? ???l ???l yapacak
'C?DD?YE ALINMADI'
Ailenin di?er üyeleri ise, ya?ananlar?n önlenebilir oldu?unu savundu. K?z karde?i Tabitha Hollingsworth, "Bu, bir gün olaca?? belli olan bir felaketti. Çocuklu?undan beri ciddi sorunlar ya??yordu. Annem devlete defalarca haber verdi ama ciddiye al?nmad?" dedi.
ÖMÜR BOYU HAP?S CEZASI
Yarg?lama sonucunda Lamora Williams, iki o?lunu öldürmekten iki kez birinci derece cinayet suçundan suçlu bulundu. ?artl? tahliye hakk? olmaks?z?n ömür boyu hapis cezas?na çarpt?r?ld?.
?NG?LTERE'DE DE BENZER? YA?ANDI
Öte yandan ülkede benzer vakalar her geçen gün art?yor. Geçti?imiz hafta ?ngiltere'de bir annenin, 11 ve 7 ya??ndaki iki çocu?unu öldürdü?ü ba?ka bir olay daha gündeme gelmi?ti. Uzmanlar, bu tür vakalar?n yaln?zca adaletle de?il, sistemsel müdahale eksikli?iyle de ili?kili oldu?unu vurguluyor.
YEN? MEB TAKV?M? ? Okullar ne zaman aç?l?yor, Eylül'ün kaç?nda okullar ba?l?yor? 2025-2026 Ara tatil, yar?y?l tatili ve okullar?n kapanaca?? gün
Kaynak ; Milliyet