Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-07-25, 07:20   #1
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Emekliler dikkat! Banka promosyonlar?nda zirve de?i?ti: ??te güncel tutarlar

Temmuz ay?nda memur ve emekli maa?lar?na zam oranlar?n?n belli olmas?n?n ard?ndan ek gelir elde etmek isteyen emekliler gözünü banka promosyonlar?na çevirdi.

EN YÜKSEK TUTAR 27 B?N TL SEV?YES?NDEYD?

Bu kapsamda halihaz?rda bir banka ile promosyon anla?mas? olanlar, yeni bankaya geçmek isteyenler de aray??lar?n? h?zland?rd?. Temmuz sonras? birçok banka emekli mü?terisine 27 bin TL'ye varan nakit ödeme f?rsat? sunuyordu.

GAZAP ilk kez görüntülendi! ?srail ve Bat? endi?eli: 'Atom bombas? gibi'Normal ?artlarda bir kamu bankas? 27 bin TL'ye varan promosyon ödemesi yaparken, baz? özel bankalar da ödemeleri 27 bin TL seviyelerine kadar çekmi?ti. Ancak bir banka yapt??? kampanya ile birlikte bu tutar? daha da yukar? ç?kard?.

PROMOSYONDA Z?RVE DE???T?

Bir özel banka 31 A?ustos tarihine kadar maa??n? ta??yan emeklilere 26 bin TL'ye varan nakit promosyona ek 2 bin 500 TL'ye varan nakit ödül veriyor. Böylelikle toplamda 28 bin 500 TL nakit ödeme f?rsat? sunuluyor.

Emekli maa??n? ilgili bankaya ta??yan ki?inin yak?n?n? da getirmesi durumunda her bir emekli yak?n? için 250 TL, toplamda ise 2.500 TL'ye kadar ödül f?rsat? sunuluyor. Yani 26 bin TL nakit promosyona ek emekli yak?n?n? getirenler bu tutar?n daha da üzerinde bir ödemeyi alm?? oluyor.

Alevlerle sava?! Bursa'daki müdahale an? böyle görüntülendiPROMOSYONLAR DAHA DA ARTAR MI?

Peki bankalar promosyon ödemelerini daha da yükseltir mi? Promosyon tutarlar?na ili?kin tahminlerini milliyet.com.tr'ye aç?klayan Sosyal Güvenlik Mü?aviri Emin Y?lmaz ?u ifadeleri kulland?: "Emekliye zam sonras?nda bankalarda promosyonlar?n daha da yükselece?i kanaatindeyim. En dü?ük emekli maa?? 14 bin 469 TL'den %16.67'lik enflasyon fark? ile beraber 16 bin 881 TL'ye geldi.

Daha önce milliyet.com.tr'ye yapt???m aç?klamalar?mda bankalarda promosyon güncellemelerinin 1 ay içerisinde gerçekle?ece?ini belirtmi?tim. Emeklilere %16.67'lik zam fark? 31.12.2025 tarihine kadar geçerli olacak.

Bankalar da ticari kurulu? oldu?undan dolay? 16.5 milyon emeklimiz onlar için ciddi bir mü?teri portföyünü olu?turuyor. Ben tekrardan promosyonlar?n yükselece?ini dü?ünüyorum.

?oke eden anlar ortaya ç?kt?! Dilan Ç?tak Bodrum'da polisin üzerine araba sürdüPROMOSYONLAR ?Ç?N YEN? TAHM?N

Peki promosyonlar emekliye yap?lan zam oran? kadar artar m?? Ben bir anda promosyonlar?n bu oran civar?nda artaca??n? dü?ünmüyorum. Nedenine gelince burada 2025'in ilk 6 ayl?k enflasyon verisi %16.67'dir. Bu enflasyon fark?n? emekliler y?l sonuna kadar alacaklar. Önümüzdeki 6 ay için geçerli olacakt?r. Promosyonlar?n bir anda art?r?laca??n? zannetmiyorum. Bankalar ?u anda 27 bin TL civar?nda promosyon veriyor. Zaman içerisinde promosyonlar tekrar art?r?lacakt?r. Y?ll?k enflasyon üzerinden dü?ündü?ümüzde y?l sonu enflasyonu maksimum %29 olarak tahmin ediliyor. Ben bankalar?n y?l sonuna dek promosyon tutarlar?n? maksimum %30 art?racaklar?n? de?erlendiriyorum.

?u anda 27 bin TL olan promosyon tutar?ndan hesaplama yapacak olursak %16.67 üzerinden art?r?l?rsa 31 bin 500 TL'ye yükselir. Y?l sonu için beklenen enflasyon üzerinden %30'luk bir art?? olmas? durumunda ise promosyonlar 35 bin 100 TL seviyelerine denk gelir."

Kaynak ; Milliyet